naar top
Gemeente Tremelo

Daguitstap distributiecentrum Colruyt en hospitaal Notre Dame te Lessines

Deze informatie is niet meer actueel!
Op donderdag 13 juni 2019 maken we een daguitstap met autocar naar de streek van Lessines en Ath. We vertrekken om 07.30 u op de Vinnewegparking te Tremelo en rijden naar het distributiecentrum Colruyt te Ollignies waar we ontvangen worden met drank. Jullie zullen in het distributiecentrum kennis maken met receptie, stockage, rondhalen en verzenden van grote roteerders. Unieke hier is dat er ...

Wanneer

  • 13 juni 2019
    van 07.30 tot 19.00 uur

Waar

vertrek parking Vinneweg
Vinneweg 3120 Tremelo

Contact

website
http://neosvzw.be/tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

Op donderdag 13 juni 2019 maken we een daguitstap met autocar naar de streek van Lessines en Ath.
We vertrekken om 07.30 u op de Vinnewegparking te Tremelo en rijden naar het distributiecentrum Colruyt te Ollignies waar we ontvangen worden met drank. Jullie zullen in het distributiecentrum kennis maken met receptie, stockage, rondhalen en verzenden van grote roteerders. Unieke hier is dat er een samenwerking/smelting is met het manuele en het volledig hoogtechnologische geautomatiseerde gedeelte. Er zijn geen speciale voorschriften. Er moet wel rekening gehouden worden met de af te leggen weg doorheen het distributiecentrum (+/- 1,5 km). Er is geen lift aanwezig en er zijn toch een aantal trappen te nemen, stevige schoenen zijn aan te raden. De dag van het bezoek ook een warme trui meebrengen daar we in gekoelde ruimtes lopen.
Onze lunch gebruiken we in het restaurant van de site Hospitaal Notre Dame. We gaan voor een menu (voor- en hoofdgerecht en een drank) uit de traditionele Syrische keuken, authentieke smaken verzekerd !
Na de middag bezoeken we met gids het Hospitaal Notre Dame à la Rose te Lessines. Gesticht in 1242 door Alix de Rosoit, is dit hospitaal één van de laatste voorbeelden van een volledig autarkische hospitaalsite met zijn eigen boerderij, zijn tuinen, zijn ijskelder en zijn kerkhof, naast klooster en hospitaalgebouwen. Dit oord getuigt van de werking van een hospitaal in de Middeleeuwen. Dit gasthuis is een uitzonderlijke site vanwege de goede conversatie van het geheel, de diversiteit van de bouwwerken en de rijkdom van de kunstcollecties, alsook van de farmaceutische en medische collecties, die in hun authentiek kader voorgesteld worden.
Nadien vrij bezoek aan de Tuinen (met audiofoon), een prachtige tuin met geneeskrachtige planten waar het aangenaam is om te vertoeven. Beter nog, als u interesse hebt in planten en hun weldaden op het gebied van gezondheid, schoonheid en welzijn, vindt u didactische panelen in de tuin die voor elke plant eigenschappen, indicaties en gebruik weergeven.
Inschrijven door storting van 67 euro (niet-leden 77 euro) voor 28 mei 2019. Het aantal plaatsen is beperkt, wie eerst inschrijft is zeker van deelname. Contactpersoon: René Straetmans, rene.straetmans@outlook.com, 0475/62 38 35.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: neos