naar top
Gemeente Tremelo

Bezoek aan Fort Breendonk en brouwerij Moortgat

Deze informatie is niet meer actueel!
De volgende daguitstap van dinsdag 16 juli 2019 brengt ons naar Breendonk. We vertrekken met de autocar op de Vinnewegparking om 10.30 u en rijden naar het Fort van Breendonk waar we ter plaatse een broodmaaltijd gebruiken. Na de lunch bezoeken met gids eerst het Fort van Breendonk en nadien gaan we naar de brouwerij Moortgat van de Duvel voor een ontvangst en rondleiding. Einde is voorzien ...

Wanneer

  • 16 juli 2019
    van 10.30 tot 19.00 uur

Waar

vertrek parking Vinneweg
Vinneweg 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

De volgende daguitstap van dinsdag 16 juli 2019 brengt ons naar Breendonk. We vertrekken met de autocar op de Vinnewegparking om 10.30 u en rijden naar het Fort van Breendonk waar we ter plaatse een broodmaaltijd gebruiken. Na de lunch bezoeken met gids eerst het Fort van Breendonk en nadien gaan we naar de brouwerij Moortgat van de Duvel voor een ontvangst en rondleiding. Einde is voorzien rond 18.30 u.

Fort Breendonk
De gruwel van het nazisme en de concentratiekampen hebben ook België niet gespaard. Het fort van Breendonk is hiervan een ontroerend en sprekend bewijs. Vandaag is het één van de best bewaarde kampen in Europa.
Een symbool, Breendonk is slechts een radertje in de concentrationaire wereld, een wereld waarin de menselijke waardigheid van geen tel meer was.
Tussen september 1940 en september 1944 verbleven ca. 3.600 gevangenen in Breendonk. Dit cijfer komt overeen met minder dan 10 procent van de ongeveer 40.000 politieke gevangenen die na de oorlog in België werden erkend. Het fort van Breendonk staat symbool voor het lijden en de dood van alle slachtoffers van het nazisme.

Brouwerij Moortgat - Duvel
De unieke beleving van een brouwerijbezoek
Laat je meenemen door het wondere universum van de brouwerij. Je wordt ontvangen door een professionele bedrijfsgids. Na de introductiefilm krijg je een rondleiding in de brouwerij en ontdek je alles over het brouwproces en de indrukwekkende bottelarij. Je proeft er zogenaamd 'lagerbier'. Dat is Duvel die nog niet helemaal klaar is maar interessant om te proeven. Dat kun je uiteraard alleen doen tijdens een brouwerijbezoek. Nergers anders!


Inschrijven door storting van 57 € (kandidaat-leden 67€) voor 25 juni 2019. We moeten de namen doorgeven aan de brouwerij (verplichtingen omtrent voedselveiligheid), dus op tijd inschrijven aub en het aantal plaatsen is beperkt, wie eerst inschrijft is zeker van deelname. Contactpersoon: René Straetmans, 0475/62 38 35

Bron: UiTinVlaanderen.be

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Neos