naar top
Gemeente Tremelo

Daguitstap Diamantmuseum en Advocaatatelier te Nijlen - VOLZET

Programma: - Vertrek Vinnewegparking om 08.15 u - Koffie/koek in het advocaatatelier - eerste helft bezoekt het advocaatatelier andere helft bezoekt het diamantmuseum - Lunch in 't Wit Huys. Het menu: dagsoep en varkenshaasje met kroketten of schartong met puree, op voorhand keuze op te geven. - namiddag omgekeerd advocaatatelier en diamantmuseum - Afsluitend drankje en 4 belegde broodjes in ...

Wanneer

  • 06 augustus 2019
    van 08.15 tot 18.00 uur

Waar

vertrek parking Vinneweg
Vinneweg 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

Programma:
- Vertrek Vinnewegparking om 08.15 u
- Koffie/koek in het advocaatatelier
- eerste helft bezoekt het advocaatatelier
andere helft bezoekt het diamantmuseum
- Lunch in 't Wit Huys. Het menu: dagsoep en varkenshaasje met kroketten of schartong met puree, op voorhand keuze op te geven.
- namiddag omgekeerd advocaatatelier en diamantmuseum
- Afsluitend drankje en 4 belegde broodjes in advocaatatelier
- Retour naar huis

Den Gouden Haan
Hedendaags ambachtelijk advocaatatelier.
Een bedrijfsbezoek duurt ongeveer 2 uur. Tijdens dit bezoek worden we ontvangen in de feestzaal waar we een woordje uitleg krijgen. Vervolgens brengt het bezoek ons naar het atelier waar wij meer informatie ontvangen over het productie proces. Het bezoek wordt afgerond met een degustatie en de mogelijkheid om producten aan te kopen (geheel vrijblijvend).
Het Kempens Diamantcentrum
De collectie is nu voor het grootste deel gehuisvest in het Kempens Diamantcentrum te Nijlen. Deze site bestaat uit een bezoekerscentrum waar de geschiedenis van de Kempense diamantbewerking wordt getoond en de oude slijperij Lieckens.
De Slijperij Lieckens, de zowat laatste, volledig uitgeruste vooroorlogse slijperij uit de streek. Het atelier bevindt zich in het centrum van Nijlen en is illustratief voor de vele diamantwerkplaatsen die ooit in de regio gevestigd waren.

VOLZET
Contactpersoon: Wim Feyaerts 016/534150.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Neos