naar top
Gemeente Tremelo

Voordracht Lepra

Volgende voordracht gaat over Lepra en tbc. Deze voordracht kadert in het Damiaanjaar 2019 (Pater Damiaan 10 jaar heilig) en sluit in Tremelo de activiteiten tijdens dit "jubileumjaar" af. Geneesheer Walter Van Roost brengt het verhaal van Lepra doorheen de geschiedenis. Dankzij Pater Damiaan werd Lepra onder de aandacht gebracht in de wereld. Meestal ontbreekt echter de kennis van deze ziekte ...

Wanneer

  • 17 oktober 2019
    van 14.00 tot 17.00 uur

Waar

Parkheide
Veldonkstraat 261 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

Volgende voordracht gaat over Lepra en tbc. Deze voordracht kadert in het Damiaanjaar 2019 (Pater Damiaan 10 jaar heilig) en sluit in Tremelo de activiteiten tijdens dit "jubileumjaar" af. Geneesheer Walter Van Roost brengt het verhaal van Lepra doorheen de geschiedenis. Dankzij Pater Damiaan werd Lepra onder de aandacht gebracht in de wereld. Meestal ontbreekt echter de kennis van deze ziekte en met deze voordracht wordt de ziekte "melaatsheid" beter geduid op medisch en sociaal vlak. Deze ziekte heeft in het verleden veel impact gehad op het sociale en maatschappelijk leven, vooral in Hawaï. De aard en de oorsprong vanaf de oudheid zal aan bod komen en tevens de behandelingsmethodes doorheen de geschiedenis tot vandaag. Locatie: Taverne Parkheide Veldonkstraat 261a 3128 Baal-Tremelo.
Datum: Donderdag 17 oktober 2019 om 14.00 uur (duur van de voordracht: 1,5 uur), deuren 13.30 uur.
Deelnemers worden toegelaten volgens chronologie van inschrijving, gezien de beperkte capaciteit van zaal. Prijs: 17 euro/persoon, inclusief 3 mini-sandwiches met cava, na de voordracht, te storten voor 5 oktober. De opbrengst is voor Damiaanactie Tremelo. Contactpersoon: Wim Feyaerts 016/534150 wfeyaerts@skynet.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Neos