naar top
Gemeente Tremelo

Expo Kathleen Sneppe

Haar balpen-tekeningen ontstonden uit spontaniteit. Op het werk, aan de telefoon, zoals zovele mensen zitten te krabbelen op een stukje wit van hun nota's, kregen de figuurtjes een bestaan. Doordat haar schilderwerken niet voldeden aan haar verwachtingen, besloot ze zich aan de academie van Heist-op-den-Berg in te schrijven, waar ze haar 5 jaren en 2 jaren specialisatie met vrucht afwerkte. ...

Wanneer

  • 17 november 2019
    van 13.00 tot 18.00 uur

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

Kunstkring Gesigneerd
Baalsebaan 287 3128 Baal (Tremelo)

Contact

Telefoon
0497480322
e-mail
corinne_raes@hotmail.com
website
http://www.kunstkringgesigneerd.be

Organisatie

Kunstkring Gesigneerd

Info

Haar balpen-tekeningen ontstonden uit spontaniteit. Op het werk, aan de telefoon, zoals zovele mensen zitten te krabbelen op een stukje wit van hun nota's, kregen de figuurtjes een bestaan.
Doordat haar schilderwerken niet voldeden aan haar verwachtingen, besloot ze zich aan de academie van Heist-op-den-Berg in te schrijven, waar ze haar 5 jaren en 2 jaren specialisatie met vrucht afwerkte. Die werden gevolgd door 6 jaar tekenen aan de academie van Werchter.

De laatste jaren is ze gefascineerd door de oude spreuken en gezegden, die zo veel zeggen met zo weinig woorden. Kathleen zelf zit ook zo in elkaar en dat benadrukt ze in verschillende werken. Soms vind je wat humor in de schilderijen, wat zorgt voor een verborgen grappige toets, aan het publiek om het te vinden. Ook het maken van karikaturen en cartoons vind ze een heel aparte bezigheid, een ware uitdaging.
De karikaturen ontstaan aan de hand van artikels uit tijdschriften. Bepaalde fragmenten worden dan in beeld gebracht.

Na 6 jaar tekenenen in de academie van Werchter, is ze verhuisd naar de academie van Rillaar, waar ze onder leiding van Jenny Verbinnen,
afdeling monumentale kunsten aan weven begonnen is. Dit vind ze zo verslavend leuk dat ze er maar niet genoeg van kan krijgen. Een eigen ontwerp overbrengen in wol en koord vind ze gewoon de max.

En zo doet ze maar verder, gelukkig komt er aan fantasie geen einde…

Bron: UiTinVlaanderen.be

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: expo Kathleen Sneppe
  • foto: Kathleen sneppe