naar top
Gemeente Tremelo

Neos “De Jefkeswandeling in Leive” - UITGESTELD

Wandeling = UITGESTELD Neos Leuven nodigt in samenwerking met het provinciaal bestuur alle leden van Vlaams-Brabant uit om mee te komen wandelen in Leuven. Wanneer: woensdag 1 april 2020 in de voormiddag OF de namiddag Vertrek en aankomst wandeling: Damiaancentrum, Sint Antoniusberg 5 te Leuven (zijstraat Naamsestraat, recht tegenover St Michielskerk) Thema: In de jaren zestig was het kerkje ...

Wanneer

  • 01 april 2020
    van 12.46 tot 18.00 uur

Waar

vertrek parking Vinneweg
Vinneweg 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

Wandeling = UITGESTELD

Neos Leuven nodigt in samenwerking met het provinciaal bestuur alle leden van Vlaams-Brabant uit om mee te komen wandelen in Leuven.
Wanneer: woensdag 1 april 2020 in de voormiddag OF de namiddag
Vertrek en aankomst wandeling: Damiaancentrum, Sint Antoniusberg 5 te Leuven (zijstraat Naamsestraat, recht tegenover St Michielskerk)
Thema: In de jaren zestig was het kerkje van de “Picpussen” een ware bedevaartsplaats op 19 maart, feestdag van de heilige Jozef. Biddend kwamen hele rijen pelgrims te voet van aan het station tot aan het kerkje. Dat is compleet verleden tijd ….. althans dat dachten wij bij Neos Leuven. Wil je kennis maken met de evolutie van Leuven in de voorbije decennia, moet je zeker deelnemen aan onze Jefkeswandeling.
Wat: We vertrekken in groepjes van ongeveer 25 wandelaars.
We bezoeken (in willekeurige volgorde) het graf van “Jozef” Deveuster, Pater Damiaan, we wandelen door het Dijlepark, het Groot Begijnhof, passeren meermaals de vroegere stadspoorten, de veelvuldig aanwezige colleges, ontdekken enkele recente stadskern vernieuwings projecten, wandelen door de St Geertrui abdij naar het recente Sluispark in de volledig heraangelegde vaartkom, ontdekken het Klein Begijnhof, komen langs “de doorn in het oog van Louis Tobback”, passeren het “sterfhuis”, de Janseniustoren en nog tientallen andere ongetwijfeld onbekende pareltjes die Leuven te bieden heeft. Onderweg krijgen jullie natuurlijk deskundige uitleg over de stadskernvernieuwing en de evolutie van onze stad in de voorbije jaren.
Opgelet: Het is een vlakke stadswandeling van ongeveer 5,8 km, doch we moeten wel enkele trappen overbruggen. De wandeling is dus niet toegankelijk voor rolstoelen of rollators.
Inbegrepen:
gegidste wandeling + 2 sandwiches (keuze uit éne me heps, éne me kees, éne me crabsaloot of éne me americei) + 1 Stella of frisdrank + koffie à volonté met stuk taart: op einde wandeling
We kiezen voor de wandeling in de namiddag
We gaan met de bussen van De Lijn, samenkomst Vinneweg om 12.46 u, bus van 12.56u
Inschrijving door storting van 15 euro voor 17 februari 20, dit is zonder de transportkosten Tremelo-Leuven (vergeet je buskaart niet)
Contactpersoon: BOSMANS François 016/530253 fr.bosmans@telenet.be
Neos Tremelo-Baal heeft gekozen voor de wandeling van de namiddag die te Leuven start om 14.00u
prijs 15 euro zonder transportkosten Tremelo-Leuven
Samenkomst Vinneweg om 12.46 u, bus van 12.56u
Inschrijving door storting voor 17 februari 20.
Wij niet kunnen de plaatsen niet reserveren en de plaatsen zijn beperkt. Daardoor kunnen de inschrijvingen vervroegd worden afgesloten. Het is dus raadzaam dat de kandidaten zo vlug mogelijk storten.
Wanneer de inschrijvingen afgesloten worden komen de volgende stortingen op een wachtlijst.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Neos