Openkerkdag - Damiaan orgelt!

De ganse maand mei worden er in de omgeving van de parochiekerk van Tremelo-Ninde Damiaanwandelingen gehouden. We sluiten het sportieve aanbod muzikaal af tijdens het WE van 5 en 6 juni met Damiaanorgelconcerten. Je kan de muziek beluisteren die Damiaan samen met zijn mensen op Molokaï selecteerde om hun vieringen en festiviteiten op te luisteren. Velen onder hen waren zeer muzikaal....

Wanneer

  • 05 juni 2021
    van 14.00 tot 16.00 uur
  • 06 juni 2021
    van 14.00 tot 16.00 uur

Prijs

Gratis

Waar

Kerk H.Damiaan van Molokaï
Pater Damiaanstraat 35 3120 Ninde 3120 Tremelo

Organisatie

Damiaanmuseum

Info

De ganse maand mei worden er in de omgeving van de parochiekerk van Tremelo-Ninde Damiaanwandelingen gehouden. We sluiten het sportieve aanbod muzikaal af tijdens het WE van 5 en 6 juni met Damiaanorgelconcerten.
Je kan de muziek beluisteren die Damiaan samen met zijn mensen op Molokaï selecteerde om hun vieringen en festiviteiten op te luisteren.
Velen onder hen waren zeer muzikaal. Zowel klassieke stukken als typisch Hawaïaanse melodieën zullen aan bod komen.
In de kerk is een prachtige kruisweg van Oscar De Clercq aanwezig naast een aantal kunstwerken die geïnspireerd zijn op leven en werk van Damiaan De Veuster.
Een interessante brochure geeft je de nodige uitleg over bouw en interieur.
Kom op zaterdag 5 juni tussen 15.00 uur en 17.00 uur en op zondag 6 juni eveneens tussen 15.00 uur en 17.00 uur genieten van de prachtige klanken van het Pels-orgel en de virtuositeit van organist Koen Van Damme.
De kerk zelf is het ganse weekend toegankelijk.
Welkom op de geboorteplek van onze Grootste Belg!

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Ninde