Met Neos naar de musicalspektakel 1830 Historalia

Programma: 1830 Na drie succesvolle musicalproducties (Marie-Antoinette, Albert 1 en Rubens) laat Historalia ons in de zomer van 2021 kennismaken met een heel nieuw theaterconcept. Wie naar 1830 komt kijken, mag zich verwachten aan een prachtig, authentiek en meeslepend verhaal. Waar de vorige spektakels altijd plaatsvonden op het water rondom het kasteel, ontdek je tijdens 1830 het vol...

Wanneer

  • 11 augustus 2021
    van 20.00 tot 23.00 uur

Waar

vertrek parking Vinneweg
Vinneweg 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

Programma:
1830

Na drie succesvolle musicalproducties (Marie-Antoinette, Albert 1 en Rubens) laat Historalia ons in de zomer van 2021 kennismaken met een heel nieuw theaterconcept. Wie naar 1830 komt kijken, mag zich verwachten aan een prachtig, authentiek en meeslepend verhaal. Waar de vorige spektakels altijd plaatsvonden op het water rondom het kasteel, ontdek je tijdens 1830 het volledige kasteeldomein.1830 wordt een revolutionaire kijk op het ontstaan van het Koninkrijk België. De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders die onder leiding van Koning Willem 1 het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet… Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk. Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie. 1830 vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie.De acteurs (o.a. Lucas Van den Eynde en Michiel De Meyer) spelen op drie locaties die op wandelafstand van elkaar liggen. Voor de pauze ervaar je de Belgische en Hollandse kant van het verhaal, elk in een apart pop-up theater. Na de pauze neemt het volledige publiek plaats in een overdekte tribune voor een bombastische en indrukwekkende apotheose in openlucht, met het kasteel als onderdeel van het decor. Een must see voor muziek-, theater- en geschiedenisliefhebbers.

We kozen voor een standaard ticket en carpooling.

Inschrijven voor 28 juni 2021 d.m.v. storting 45 € voor leden - Kandidaat-leden 55 €. Er zijn maar beperkt aantal plaatsen!

Contactpersoon: Wim Feyaerts, 016/534150- wfeyaerts@skynet.be.

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Neos
  • foto: Neos