Zegbroekwandeling met Neos

ZEGBROEKWANDELING - 8 juli - 15 u - Het Vennepark - Hondsdonkstraat 42 - 3120 Tremelo - 5,4 km. Deze wandeling wordt afgesloten met een driegangenmenu en aangezien op 25 mei de horeca nog niet open mag verzetten we deze wandeling naar donderdag 8 juli ! De inschrijvingen blijven behouden en er kan nog ingeschreven worden. Inschrijven voor 1 juli d.m.v. storting van 25 € voor leden en ...

Wanneer

  • 08 juli 2021
    van 15.00 tot 19.00 uur

Waar

Vennepark
Honsdonkstraat 42 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

ZEGBROEKWANDELING - 8 juli - 15 u - Het Vennepark - Hondsdonkstraat 42 - 3120 Tremelo - 5,4 km.

Deze wandeling wordt afgesloten met een driegangenmenu en aangezien op 25 mei de horeca nog niet open mag verzetten we deze wandeling naar donderdag 8 juli !

De inschrijvingen blijven behouden en er kan nog ingeschreven worden.

Inschrijven voor 1 juli d.m.v. storting van 25 € voor leden en 35 € voor kandidaat-leden.
Ook een kindermenu is mogelijk aan 15 €, drank inbegrepen.
Niet-wandelaars kunnen omstreeks 17 u aansluiten.
Contactpersoon: Paul Dillen - 0471/71 62 13 - paul.dillen@skynet.be.

-----------------------------------------------------------------------------

Het Zegbroek maakt deel uit van het als landschap gerangschikt gebied De Blaasberg, een afgesneden meander van de Demer. Het Zegbroek is een moeras- en veengebied met een variatie van biotopen gaande van graslanden over rietvelden tot trilveen en bos. Deze variatie maakt het tot een paradijs niet alleen van varens en zeggen, maar van heel veel plantensoorten. Bij een wandeling in dit gebied is bij nat weer een stevig, waterbestendig schooisel aangeraden.

Waarschijnlijk hebben sommigen van onze leden deze wandeling reeds gedaan met het vertrek en aankomst aan het Pater Damiaanmuseum. Wij vertrekken vanaf de parking van Het Vennepark en komen daar na ongeveer anderhalf uur weer aan. We wandelen dus op een rustig tempo en de begeleidende bestuursleden geven op bepaalde punten wat uitleg. Na de wandeling schuiven we aan tafel voor een 3-gangen menu, waarbij het bestuur de apperitief aanbiedt en deelt in de prijs van het menu.

We voorzien tafels van vier personen. Bij goed weer kan dit buiten onder parasols.

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Neos
  • foto: Neos