Voordracht Partrick Loobuyck: 'Samen leven met gezond verstand'

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme: ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit. En de debatten gaan hard tegen hard, op tv, in het parlement, op Facebook, op kantoor of in de huiskamer. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven. We mogen ons niet uit elkaar laten spelen, sch...

Wanneer

  • 23 december 2021
    van 14.00 tot 17.00 uur

Waar

Parkheide
Veldonkstraat 261 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme: ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit. En de debatten gaan hard tegen hard, op tv, in het parlement, op Facebook, op kantoor of in de huiskamer. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven.

We mogen ons niet uit elkaar laten spelen, schrijft Patrick Loobuyck. Daarvoor moeten we elkaar ernstig nemen en op zoek gaan naar een verbindend verhaal. We hebben een brede consensus nodig die de samenleving schraagt en vertrouwen geeft. In Samenleven met gezond verstand verheldert en concretiseert Loobuyck de morele uitgangspunten en de sociale mechanismen van ons samenlevingsmodel: vrijheid, gelijkheid, wederkerigheid en solidariteit. Redelijkheid kan ons redden.

Over de spreker

Patrick Loobuyck is hoogleraar levensbeschouwing en politieke filosofie aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan de UGent. Auteur van de boeken Samenleven met Gezond Verstand (2017) en Verdwaald in Verlichting (2019, samen met imam Khalid Benhaddou). Hij is een gewaardeerde stem in de media en het publieke debat.

Inschrijven door storting van: leden 12 € - Kandidaat-leden 17 € - (cava en belegde broodjes inbegrepen). voor 15 december 2021.
Contactpersoon: Wim Feyaerts - wfeyaerts@skynet.be.

Meer details later

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Neos