Online lezing: De tuinen van Chiswick House (door Patricia Verhoestraete)

De tuinen van Chiswick House in Zuidwest-Londen worden gekoesterd als toonvoorbeeld van de Engelse landschapstuin, maar ook het neoclassicistische gebouw in de stijl van de Italiaanse architect Andrea Palladio is de moeite waard. Luister naar boeiende verhalen over de prachtige tuinen en anekdotes over de eminente bewoners en bezoekers, onder wie de hertogin van Devonshire, de componist...

Wanneer

  • 25 januari 2022
    van 20.00 tot 22.00 uur

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Tremelo
Kruisstraat 12 3120 Tremelo

Reservaties

E-ticket bestellen

Organisatie

Bibliotheek Tremelo

Info

De tuinen van Chiswick House in Zuidwest-Londen worden gekoesterd als toonvoorbeeld van de Engelse landschapstuin, maar ook het neoclassicistische gebouw in de stijl van de Italiaanse architect Andrea Palladio is de moeite waard.

Luister naar boeiende verhalen over de prachtige tuinen en anekdotes over de eminente bewoners en bezoekers, onder wie de hertogin van Devonshire, de componist Händel en koningin Victoria. Zelfs de Beatles lieten zich hier ooit interviewen en namen in de tuinen twee muziekvideo's op.

Ook de cameliacollectie in de 19de-eeuwse serre, het romantische meer en de prachtige historische cederbomen uit Libanon zijn bijzondere kenmerken van deze gratis te bezoeken tuinen.

Een lezing met erkend gids Patricia Verhoestraete

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Chiswick Gardens