Lezing: "Sterktes bij mensen met autisme."

Er worden boeken geschreven over alles wat 'fout' loopt bij mensen met een autisme spectrum 'stoornis'. En in films en documentaires wordt autisme nog steeds voornamelijk op een stereotype manier in beeld gebracht. Hoewel men in de terminologie meer en meer overgaat van 'fout' naar 'anders', ook van het woord 'stoornis' stilaan evolueert naar autisme spectrum 'conditie' en hierbij dikwij...

Wanneer

  • 11 oktober 2022
    van 19.30 tot 22.00 uur

Prijs

2,00 euro

Waar

Zaal Lindebloesem
Kruisstraat 12 3120 Tremelo

Organisatie

Gemeente Tremelo

Info

Er worden boeken geschreven over alles wat 'fout' loopt bij mensen met een autisme spectrum 'stoornis'. En in films en documentaires wordt autisme nog steeds voornamelijk op een stereotype manier in beeld gebracht. Hoewel men in de terminologie meer en meer overgaat van 'fout' naar 'anders', ook van het woord 'stoornis' stilaan evolueert naar autisme spectrum 'conditie' en hierbij dikwijls de nadruk gelegd wordt op het woordje 'spectrum'… blijven mensen vooral met een negatieve ondertoon spreken en denken over autisme.

Miriam Perrone, zelf een jonge vrouw met autisme, heeft daarom bewust ervaringen verzameld waarbij de sterke kanten van autisme op de voorgrond treden. Deze lezing legt dan ook een volledige focus op de positieve zijde en waardevolle eigenschappen van mensen met een autistisch brein! Benieuwd? Kom dan zeker luisteren!

Iedereen is van harte welkom, of u nu iemand met autisme bent of iemand met autisme kent of gewoon meer wilt weten.

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Talenten kompass in kader van lezing Austisme