Met Neos naar Sinfonia met Requiem Mozart

Met de uitvoering van het 'Requiem' van Wolfgang Amadeus Mozart wil Sinfonia Heist vzw een eerbetoon brengen aan alle overleden dierbaren. In opdracht van een mysterieuze tussenpersoon - de echte opdrachtgever was de graaf Franz von Walsing die deze dodenmis bestelde ter ere van zijn overleden vrouw Anna - werkte Mozart aan deze compositie op zijn laatste ziekbed in november 1791. Het z...

Wanneer

  • 11 december 2022
    van 00.00 tot 23.59 uur

Waar

vertrek parking Vinneweg
Vinneweg 3120 Tremelo

Organisatie

Neos Tremelo-Baal

Info

Met de uitvoering van het 'Requiem' van Wolfgang Amadeus Mozart wil Sinfonia Heist vzw een eerbetoon brengen aan alle overleden dierbaren.

In opdracht van een mysterieuze tussenpersoon - de echte opdrachtgever was de graaf Franz von Walsing die deze dodenmis bestelde ter ere van zijn overleden vrouw Anna - werkte Mozart aan deze compositie op zijn laatste ziekbed in november 1791. Het zou zijn laatste, onvoltooide meesterwerk worden, want op 5 december 1791 overleed hij. Zijn oud-leerling Franz Xaver Süssmayr voltooide het werk met groot respect voor Mozart's schetsen.

Charlotte Wajnberg (sopraan), Aurore Daubrun (mezzosopraan), Laurens-Alexander Wyns (tenor) en Werner Van Mechelen (bas-bariton), de koren Omnia Cantica uit Zaventem en Arenberg uit Leuven, beide onder leiding van Jeffrey Dirix, het Vocaal Ensemble van de Heistse Academie, voorbereid door Lydia Van den Berckt, Diamond Symphonic en dirigent André Walschaerts staan borg voor een onvergetelijke uitvoering van dit prachtige 'Requiem'. Onze club reserveert 20 tickets.

Contactpersoon: René Straetmans rene.straetmans@outlook.com.

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: neos