Feestelijke opening taalpunt: Auteurslezing Tülin Erkan

Tülin vertrekt graag vanuit de mens die ze voor zich heeft. Voor elke lezing kijkt ze naar de specifieke noden van het doelpubliek, om zo goed mogelijk op maat te werken. Ze houdt van wisselwerking, dialoog en interactie waarin 'geven en nemen' centraal staat. Dat uit zich in haar lezingen concreet in twee Turkse gastvrije gebruiken: het besprenkelen van de handen met kolonyaki, en het a...

Wanneer

  • 02 juni 2023
    van 20.00 tot 21.30 uur

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Tremelo
Kruisstraat 12 3120 Tremelo

Organisatie

Bibliotheek Tremelo

Info

Tülin vertrekt graag vanuit de mens die ze voor zich heeft. Voor elke lezing kijkt ze naar de specifieke noden van het doelpubliek, om zo goed mogelijk op maat te werken. Ze houdt van wisselwerking, dialoog en interactie waarin 'geven en nemen' centraal staat. Dat uit zich in haar lezingen concreet in twee Turkse gastvrije gebruiken: het besprenkelen van de handen met kolonyaki, en het aanbieden van een stuk Turks fruit. Een pure monoloog vindt ze persoonlijk vaak wat koel en niet zo interessant, zowel voor haar als voor het publiek.

Als debutante vertelt ze graag over haar schrijfproces, over de clash tussen moeder- en vadertaal, over hoe vreemd de dingen soms lopen, over toeval en geluk, over schrijfangst en -durf. Graag wil ze raakvlakken creëren met het publiek, ergens tussen boek, mens en taal in.

Concreet ziet ze zeer mooie projecten met anderstaligen ontstaan, waarbij hun visie op taal en herinnering centraal staan.

Haar debuutroman 'Honingeter' verscheen in november 2021 onder de vleugels van Pelckmans. In deze roman rijgt ze taal en herinnering virtuoos aan elkaar tot een gecondenseerd geheel. 'Honingeter' roept een verstilde sfeer op waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst. Turkse folklore en klassieke mythologie versmelten tot een bevreemdend, surrealistisch kluwen. Iedereen is in transit.

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Erkan Tülin