Wandelen met Damiaan

Deze informatie is niet meer actueel!
Wandelen met Damiaan is uitgegroeid tot een jaarlijks volksfeest rond de kerk van de Heilige Damiaan in Ninde: fietsen en wandelen voor het goede doel, hapje-tapje, animatie, muziek en dans. De volledige opbrengst gaat naar Damiaanactie. Dit jaar zorgt de opening van het vernieuwde Damiaanmuseum voor extra feestelijke toets. En er is het optreden van Lea Gilmore! Voor ons speciaal uit Amerika ...

Wanneer

  • 25 mei 2017
    van 07.00 uur

Waar

Damiaanmuseum
Pater Damiaanstraat 37 3120 Tremelo

Contact

Telefoon
0468250554
e-mail
sonia.crabbe@pandora.be

Info

Wandelen met Damiaan is uitgegroeid tot een jaarlijks volksfeest rond de kerk van de Heilige Damiaan in Ninde: fietsen en wandelen voor het goede doel, hapje-tapje, animatie, muziek en dans. De volledige opbrengst gaat naar Damiaanactie. Dit jaar zorgt de opening van het vernieuwde Damiaanmuseum voor extra feestelijke toets. En er is het optreden van Lea Gilmore! Voor ons speciaal uit Amerika overgevlogen.

Programma: Feestelijk wandelen met Damiaan

Het vernieuwde Damiaanmuseum ontdekken!
Damiaan houdt opendeur! Het vernieuwde Damiaanmuseum is op donderdag 25 mei tussen 10 en 17 uur gratis toegankelijk voor het grote publiek. Om 14 uur vindt een plechtig openingsmoment plaats in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen met optreden van Vendelgroep Pirrewit.


De prachtige omgeving verkennen!
Je verkent de omgeving te voet of met de fiets langs uitgestippelde wandel- en fietsparcours. Voor motoren is er de traditionele bepijlde rondrit.

Wandelen
- Met CM verzorgen we een plaatselijke wandeling van 6 km door het groene Ninde. We bieden deze wandeling speciaal aan voor gezinnen met jonge kinderen en mindervaliden. Het parcours - met ballonnen aangegeven- is gemakkelijk toegankelijk en erg rustig.
- Natuurpunt Tremelo gidst je door het Zegbroek. Voor deze tocht van 7.8 km neem je best je laarzen mee. Het Zegbroek is een vochtige, verveende, oude meander van de Dijle en maakt deel uit van het erkend landschap ‘Blaasberg’. Hier kan je het trilveen, een vrij zeldzaam natuurverschijnsel, waarnemen. De geleide wandelingen vertrekken om 12.00 uur en om 15.00 uur op het kerkplein van Ninde.
- De Provincie Vlaams-Brabant biedt ons een Damiaanwandeling van 12.3 km aan, die je leidt langs de mooiste plekjes van Tremelo.
- Met enkele die-hards stappen we ‘s morgens vroeg om 07.00 uur naar het graf van Damiaan.

Fietsen
- De fietsroute Pater Damiaan brengt je door het Hageland. Het traject is ongeveer 50 kilometer lang en doet Tremelo, Werchter, Rotselaar, Kessel-Lo, Leuven en Wespelaar aan. In Leuven kom je langs de Sint-Antoniuskapel, de crypte en het Damiaan Informatie- en Documentatiecentrum.
- En dan is er ook nog de Marcinelle-herdenkingsroute.
Op het eerste zicht zijn er weinig aanwijsbare banden tussen de grauwe industriegemeente Marcinelle en de Zuiderkempen. Vroeger pendelden er echter vele mannen uit onze streek naartoe. In 1956 vond er de grootste mijnramp uit de Belgische geschiedenis plaats. Onder de 262 slachtoffers waren er 33 Vlamingen, allen afkomstig uit onze regio. Deze route van 28 km brengt je door de landschappen van Tremelo, Begijnendijk en Heist-op-den-Berg.

Vertrek tussen 10 en 17 uur. Prijs wandelaars en fietsers: 3 euro per persoon - 5 euro per gezin/Prijs motoren: 7 euro per persoon - 5 euro per persoon voor duozitters. Initiatief ten voordele van Damiaanactie

Genieten van feestelijke klanken!
Vanaf 12.00 uur zorgen in de feesttent Sally and Band, koperquintet De Buchstabierers, dansschool De Smet-Camby en een rits van djembéspelers voor de muzikale noot. Om 17 uur treedt de Amerikaanse gospelzangeres Lea Gilmore op in de kerk van Ninde. De inkom is gratis. Zo zou Damiaan het ook gewenst hebben. We zorgen buiten voor een scherm zodat iedereen kan meegenieten.

Er zijn lekkere hapjes en tapjes , er is kinderanimatie, er zijn leuke stands, …

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Kinderanimatie
  • foto: Lea Gilmore
  • foto: Wandelen met Damiaan
  • foto: Vendelgroep Pirrewit