naar top
Gemeente Tremelo

Processieweg

Beschrijving van deze melding

Melding
gebrekkige verkeerssignalisatie
Datum
04 apr 2019
Meldingsnummer
557
Locatie
Processieweg
Status
Uitgevoerd
Beschrijving
Zou het mogelijk zijn om op dat kruispunt haaientanden te plaatsen ? Het bord van voorrang staat erg ver verwijderd (naar mijn mening) en tis niet de eerste keer dat mijn twee dochters in de remmen moeten vliegen (eentje al zelfs aangereden) door een auto die de voorrang gewoon negeert. dagelijks fietsen hier meerdere schoolkinderen (ook gewone burgers) de straat uit en daar wordt zo hard gereden. Als ik erbij ben rij ik altijd eerst en links, zodat ze mij zouden aanrijden ipv de dochters. Ik verplicht hen daar op het voetpad te rijden ook al mag dit niet maar ik zie geen veiligere manier. misschien dat daar haaientanden wel mensen tot inkeer kunnen brengen. samen met een voorrangsteken op de grond ? alsook beetje verder in straat aan de Standaard Boekhandel en eentje aan de andere boekenwinkel ? een teken op de grond samen met haaientanden zou volgens mij toch iets meer impact geven.
Antwoord

Beste,

Er worden geen markeringen geschilderd.
Immers de voorrangsregeling in de Processieweg, Astridstraat, Kalvennestraat  is de voorrang aan rechts !.

Alleen aan de hoofdassen Baalsebaan en de Veldonkstraat is de voorrang anders geregeld. Daar zijn in de aansluitende zijstraten (Astridstraat, Kalvennestraat) wel haaientand-markeringen aangebracht waar er borden staan B1 of B5

In verwijs u graag naar de vrij eenvoudige regels van de wegcode die gelden voor IEDERE bestuurder - ook die van fietsers ! : 

https://wegcode.be/wetteksten/secties/kb/wegcode/171-art12