naar top
Gemeente Tremelo

Raamlolaan

Beschrijving van deze melding

Melding
afval
Datum
01 jun 2019
Meldingsnummer
595
Locatie
Raamlolaan
Status
In behandeling
Beschrijving
Hondendrollen. Wij hebben zelf een grote hond die we dagelijks een paar keer uitlaten. Onderweg passeren we echter veel hondendrollen van mensen die niet de moeite doen om achter hun hond op te ruimen. Het totaal gebrek aan vuilnisbakken is daar ongetwijfeld mee verantwoordelijk voor. Hier zou ik echt graag iets aan veranderd zien, want het is niet leuk voor de mensen om in hun voortuin daar telkens mee geconfronteerd te worden en het is ook niet fijn om zelf 'verdacht' te worden om aan dit soort sluikstorten te doen als je met je hond gaat wandelen. Graag dus op zijn minst een paar vuilnisbakken in de omgeving van de Raamlolaan/Kempenlaan en als er dan toch werk van gemaakt wordt, dan meteen best ook aan alle bushaltes in Grote Bollostraat.
Antwoord

Bedankt voor de melding.

Het voorstel van hondenpoepbakken en meer (of betere verdeling van) openbare vuilnisbakjes wordt besproken en staat trouwens al een tijdje op de agenda.


Doch is het zo dat dat afval (of het nu hondenpoep is, groenafval of restafval) eigenlijk mee naar huis moet en daar dient te verdwijnen in eigen afvalbak. Principe van vervuiler betaald dus !
M.a.w. hondenpoep -> oprapen en in verteerbaar zakje -> in eigen gft container.

Het is ook ondenkbaar dat de gemeente over haar heel grondgebied vuilbakjes en/of hondenpoepbakjes plaatst.
Alleen op strategische punten zal er een verbetering worden doorgevoerd.
MAAR het principe zoals hierboven vermeld moet staande blijven !