naar top
Gemeente Tremelo

Veilig & Vlot door Tremelo: haal je fiets van stal!

Nu de zomer in aantocht is, halen we onze fiets opnieuw van stal. Ga je naar de bakker in het centrum van Tremelo, ga je op bezoek bij vrienden in Baal, of fiets je met je kinderen naar school, hou dan de volgende simpele regels in acht.

Remmen: Het is belangrijk om goed te kunnen remmen. Je kan gemakkelijk zelf je remkabels en remblokjes nakijken op rafels, breuken of sleet en laat ze tijdig herstellen of vervangen.

Licht: Controleer regelmatig je verlichting. Overweeg de aankoop van goed zichtbare LED-verlichting met (herlaadbare) batterijen. Voordeel is dat je dan ook zichtbaar bent wanneer je stilstaat.

Banden: Goed contact met de weg is noodzakelijk. Met afgesleten of gladde banden slip je sneller en riskeer je een val. Ook de juiste bandenspanning is belangrijk.

Zadel: Zorg dat je zadel op de correcte hoogte staat, maar zet het iets lager dan normaal wanneer je graag snel en gemakkelijk met je voeten aan de grond wil kunnen.

Bagage: Verdeel je bagage steeds aan twee kanten en liefst in degelijke fietsentassen. Fiets niet met zware boodschappen aan je stuur of in een rugzak.

Gedrag: Gebruik geen gsm of smartphone tijdens het fietsen en hou twee handen aan het stuur. Verleen voorrang aan rechts, maar ga er niet vanuit dat je als fietser voorrang krijgt, ook al kom jij van rechts. Kies kleren die goed opvallen of draag een hesje. Let goed op alle andere weggebruikers en pas je rijgedrag aan de omstandigheden aan.

 

Veel fietsplezier!

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 juni 2017
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Haal je fiets van stal!

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 17.00 - 19.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.