naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nanou is de nieuwe jeugddichter van Tremelo

Bij de start van de 'Week van de Poëzie' gaf dorpsdichter Greet Van Moer de spreekwoordelijke fakkel door. Nanou De Meyer werd uitgeroepen tot 'Jeugddichter van Tremelo'. Sivar Goovaerts en Toon Cornelissen eindigden op de tweede en derde plaats.

Greet Van Moer was twee jaar lang dorpsdichter van Tremelo en vervulde deze rol met verve. Eind vorig jaar lanceerde de gemeente een nieuwe gedichtenwedstrijd en stelde deze ook open voor jong schrijftalent. Uit de dertig inzendingen van leerlingen uit het zesde leerjaar koos de jury haar persoonlijke top drie.

Nanou De Meyer, Sivar Goovaerts en Toon Cornelissen wisten met hun poëzie de jury het meest te bekoren. Nanou (11) werd uitgeroepen tot allereerste Jeugddichter van Tremelo. 

'Week van de Poëzie'
Expo 'Jeugddichter van Tremelo'
van 25 januari tot 28 februari

Tot eind februari zijn de gedichten van Nanou, Sivar en Toon samen met alle andere inzendingen van de kandidaat-jeugddichters te bekijken in de inkomhal van het gemeentehuis.

Een aantal gedichten uit het uitgebreide oeuvre van dorpsdichter Greet Van Moer werden gebundeld in een prachtig poëzieboek. De gedichtenbundel 'Dichter bij licht' is gratis te verkrijgen bij de communicatiedienst.

 

Bekijk de winnende gedichten en sfeerbeelden van de huldiging.

Dit artikel werd gepubliceerd op 23 januari 2018
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Huldiging jeugddichter

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 02
fax
016 52 54 09
e-mail

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.