Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Krijg jij voorrang voor een griepvaccinatie? Haal dan snel je griepprik!

Elk jaar brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: de griep. Ben je 65-plusser, zwanger of chronisch ziek? Of woon je samen met een risicopersoon? Vraag dan snel een voorschrift aan je arts en haal je vaccin voor 15 november.

De Covid-19 epidemie maakt het dit jaar extra belangrijk voor risicogroepen om zich te laten vaccineren tegen de griep. Als we voorkomen dat mensen heel ziek worden door griep, blijven de ziekenhuisbedden vrij voor een eventuele corona-piek. Omwille van een beperkte beschikbaarheid van griepvaccins krijgen de risicopersonen dan ook voorrang. Behoor je tot één van volgende groepen, vraag dan snel een voorschrift aan je arts en haal je vaccin voor 15 november. Vanaf 15 november kan iedereen een vaccin krijgen.

Wie kan zich laten vaccineren vóór 15 november?

 1. Iedereen die een verhoogd risico loopt op complicaties na een griepinfectie: dat zijn zwangere vrouwen, 65-plussers en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van hart, longen of nieren.
 2. Iedereen die in de gezondheidssector werkt.
 3. Iedereen die in een instelling verblijft.
 4. Iedereen ouder dan 50 jaar.
 5. Iedereen die samenwoont met mensen uit bovenstaande groepen of met kinderen jonger dan 6 maanden.

Een vaccin biedt de beste bescherming tegen griep. De kans op griep wordt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan ben je minder ziek en zijn er minder complicaties. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte, zoals diabetes, verergert. Elk jaar zijn er andere griepvirussen. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat het komende najaar waarschijnlijk zal overheersen.

Hoeveel kost je griepvaccin?

Risicogroepen krijgen het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Dit jaar komen ook alle 50-plussers in aanmerking voor gedeeltelijke terugbetaling. Het vaccin kost dan ongeveer 7 euro. Verblijf je in een woonzorgcentrum, dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort? Of hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het je huisarts of huisapotheek.

Meer weten over griep en griepvaccinatie? Surf naar www.griepvaccinatie.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 september 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

 • Griepvaccinatie

Openingsuren en contact

Overheidsopdrachten

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 37
fax
016 53 49 03
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

 • Maak vooraf een afspraak.
 • Draag een mondmasker.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
 • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
 • Betaal elektronisch.