Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Poëtisch wandelen langs verbindende bankjes

Onze dorpsdichters werden helemaal lyrisch bij het zien onze nieuwe bankjes. Daarom kropen ze in hun pen en schreven ze voor ieder bankje een mooi gedicht. Op zondag 4 oktober wandel je tijdens "Poëzie verbindt" langs verschillende bankjes waar onze dichters vol enthousiasme hun gedichten voorlezen.

Ze kregen elk een mooie plaats, met zicht op een bijzonder stukje groen, een leuk speeltuintje of een plaats waar je graag even rust neemt of van de omgeving geniet. Onze nieuwe zitbanken zorgen voor ontmoeting en verbinding. Maar ook voor rust en ontspanning. Onze dorpsdichters Gerard Cornelis, Greet Van Moer en Nanou De Meyer, schreven voor iedere bankje een mooie gedicht. Over het plekje waar ze staan. Of over de sfeer die dit bij hen oproept.

"Poëzie verbindt" is een mooie natuurwandeling, met een poëtisch sausje erover. Iedereen start de wandeling vrij vanaf 14 uur op het Damiaanplein, met zijn klein groepje of bubbel. We vragen om afstand te bewaren ten opzichte van andere wandelaars of groepjes en de dorpsdichters. Aan de drie bankjes waar de gedichten worden voorgedragen, zullen ook enkele stoelen staan, zodat je even een rustmomentje kan inlassen. Start de wandeling op tijd: onze dorpsdichters brengen hun poëzie tot 17 uur.

Boost je veerkracht

Tussen 1 en 10 oktober zetten we het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het thema van de 10-daagse van de Geestelijke gezondheid is 'Samen Veerkrachtig': zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht. Dit jaar staan ontmoeting en verbinding centraal. Contacten met mensen zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Poëzie kan die verbondenheid en ontmoeting stimuleren, en ons extra veerkracht geven. En laat het nu net veerkracht zijn dat we dit jaar door het coronavirus meer dan ooit overal nodig hebben.

Dit artikel werd gepubliceerd op 18 september 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Poëzie verbindt

Openingsuren en contact

Vrije tijd

adres
Werchtersebaan 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 40
fax
016 53 56 85
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: