Duurzame held: Tom Goossens

Onze tweede held kunnen we een echte fietsheld noemen. Tom Goossens is de drijvende kracht achter de Fietsersbond in Tremelo. Vanuit die vereniging hoopt Tom een veilige fietsomgeving te creëren, de fietsinfrastructuur te moderniseren én meer Tremelonaren op de fiets te krijgen.

Ben jij een echte fietsenthousiasteling? En is het jouw droom om dit mee te verwezenlijken? Dan verwelkomt Tom je graag op de startvergadering op dinsdag 6 oktober.

Wat doet de Fietsersbond?

In de eerste plaats zet de Fietsersbond zich in om een zo aangenaam en veilig mogelijke fietsomgeving te creëren. Dat doet de vereniging door op het beleid te wegen en in gesprek te gaan met overheden op Vlaams, gemeentelijk, stedelijk en provinciaal niveau. Daarnaast probeert de Fietsersbond zo veel mogelijk mensen op de fiets te krijgen met tal van initiatieven. Zo lanceerde deze ledenvereniging onlangs de app 'Bike to Work'. Met deze applicatie kan je de meest fietsvriendelijke route naar je werk uitstippelen. 

Waarom zet Tom zijn schouders onder de Fietsersbond in Tremelo?

Tom beschrijft zichzelf als een fervente fietser, de fietspaden in Tremelo zijn voor hem dus geen onbekend terrein. Volgens Tom is er wat betreft fietsveiligheid en fietsinfrastructuur nog heel wat werk aan de winkel. "Jammer genoeg zie ik nog elke dag gevaarlijke situaties wanneer ik met mijn kinderen naar school fiets", licht Tom toe. Maar ook op andere vlakken kunnen we met z'n allen een tandje bijsteken. Zo blijven we zelfs voor korte verplaatsingen voor de auto kiezen. "Ik zie veel ouders die hun kinderen naar school brengen of die met de auto in het centrum boodschappen gaan doen", vertelt Tom. Dat het voor veel mensen gemakkelijker en sneller is om de kinderen tijdens de werkweek met de auto af te zetten aan school, begrijpt hij ook, zeker wanneer je niet in de buurt werkt. Het is dan ook niet de bedoeling om het autorijden volledig te ontmoedigen. "Hier in Tremelo willen we de mensen overtuigen om voor de fiets te kiezen wanneer dat kan. Desnoods een keer per week of zelfs maar een keer per maand. Alle kleine beetjes helpen.", klinkt het. Bovendien geniet je van verschillende voordelen als je je al trappend naar je bestemming begeeft. "Je geniet van de natuur, je hebt geen file en staat amper voor het rood licht", motiveert Tom. Tot slot zou hij vanuit de Fietsersbond het bestuur graag meer fiets-minded maken. Daar zijn volgens hem zeker geen grote initiatieven voor nodig. Ook met kleine initiatieven kunnen we ervoor zorgen dat Tremelonaren gemotiveerd worden om op de fiets te springen.

Wanneer gaat de Fietsersbond hier van start?

Op 6 oktober om 20u, in zaal Lindebloesem, vindt de startvergadering van de Fietsersbond Tremelo plaats. Die avond kom je te weten hoe zo'n lokale afdeling van de Fietsersbond werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Deze bijeenkomst biedt aan iedereen de kans om deze vereniging in Tremelo mee op te starten. 

Waarom zou je zeker lid moeten worden?

Wil jij het fietsen in Tremelo een duwtje in de rug geven? Dan ben je bij de Fietsersbond in Tremelo aan het juiste adres. "Elke steun is mooi meegenomen", benadrukt Tom.

Dit artikel werd gepubliceerd op 24 september 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Duurzame held: Tom Goossens

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: