Duurzame helden: Vrijwilligers

Als we het over helden hebben, denken we meteen aan elk individu dat zich voor zijn medemens inzet. Niet alleen tijdens het begin van de coronacrisis, maar ook nu kunnen we nog steeds rekenen op tal van vrijwilligers in Tremelo die klaarstaan voor mensen die het extra moeilijk hebben.

In Tremelo zijn er tal van initiatieven die kunnen blijven draaien dankzij vrijwilligers. Denk maar aan het platform Tremelo Helpt. Via dit platform kunnen inwoners steeds terecht als het hen zelf niet lukt om boodschappen te doen, naar de apotheek te gaan, de hond uit te laten… Door de vele vrijwilligers die zich aanmelden, kan er keer op keer snel hulp geboden worden.

Ook namen heel wat mensen tijdens de coronacrisis plaats achter hun naaimachine om de grote vraag naar mondmaskers op te vangen. Er werden honderden mondmaskers gemaakt en deze konden onze thuisdiensten, de buitenschoolse kinderopvang en andere zorginstellingen heel goed gebruiken.

Tot slot gingen we tijdens de lockdown allemaal wat meer bewegen. Die trend had een positief effect op het Mooimakers Coachingtraject, zo kregen we er tal van mooimakers bij. Omdat deze vrijwilligers alles op alles zetten om van Tremelo een propere en mooiere gemeente te maken, verdienen zij het ook om in de bloemetjes gezet te worden!

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 september 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Duurzame helden: vrijwilligers

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: