Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe coronamaatregelen vanaf 9 oktober

De huidige ontwikkeling van de pandemie is bijzonder zorgwekkend: het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zit in stijgende lijn. Om een algemene lockdown te vermijden, heeft het Overlegcomité een aantal strengere maatregelen beslist.

Deze maatregelen gelden vanaf vrijdag 9 oktober voor een periode van één maand:

  • Nauwe contacten: beperking tot maximum 3 nauwe contacten per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter zonder mondmasker.

  • Privé-bijeenkomsten thuis: maximum 4 personen naast de gezinsleden die onder één dak wonen, met respecteren veilige afstand of mondmasker indien niet mogelijk.

  • Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden: maximum 4 personen per tafel, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen.

  • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten: maximaal 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen.

  • Sluitingsuur cafés: 23.00 uur

  • Telewerk sterk aanbevolen, meerdere dagen per week. 

In de provincies waar de situatie ernstiger is, moet de gouverneur verdere maatregelen voorstellen, in overleg met de Minister van Binnenlandse Zaken en de COVID-19 commissaris. Deze maatregelen kunnen gelden voor de hele provincie of een deel ervan: zie bericht over verplichting mondneusmasker.

Lees het volledige persbericht van de Eerste Minister Alexander De Croo

Dit artikel werd gepubliceerd op 07 oktober 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Coronamaatregelen

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: