Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De roze zak verdwijnt vanaf 1 maart

Vanaf 1 maart wijkt de roze zak voor de nieuwe blauwe pmd-zak. De blauwe kleur van de pmd-zak blijft, maar de inhoud wijzigt. Heb je op 1 maart toch nog roze zakken liggen? Dan kan je deze tot eind mei gebruiken voor de ophaling van pmd. Maar de boodschap is: koop niet meer roze zakken dan nodig.

Nieuwe pmd-sorteerregels tijdelijk ook in roze zak

De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’.

Tot en met einde mei mag je je voorraad roze zakken gebruiken voor de ophaling van pmd. Op voorwaarde dat je de roze zak gebruikt voor de nieuwe pmd-sorteerregels. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kan je ook je voorraad ‘oude’ pmd-zakken gebruiken tot je een nieuwe rol pmd-zakken nodig hebt.

Roze zakken inruilen op het recyclagepark

Van 1 maart tot eind mei kan je met een volledige rol roze zakken terecht op het recyclagepark. Het bedrag van 2,50 euro wordt op je difTar-rekening gezet. Enkel volledige rollen worden teruggenomen, losse roze zakken worden niet teruggenomen.

Met deze regeling zorgen EcoWerf ervoor dat je de roze zak nog enkele maanden verder kan gebruiken. De boodschap blijft wel: koop niet meer roze zakken dan je nodig hebt.

Sorteerregels pmd en roze zak

Tot de nieuwe blauwe pmd-zak er is, volg je gewoon de geldende sorteerregels voor pmd en de roze zak. Zachte plastics zoals plastic verpakkingen, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen tot eind februari 2021 nog niet thuis in de pmd-zak maar wel in de roze zak. In de pmd-zak horen voorlopig enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankverpakkingen thuis.

Meer info over de sorteerregels vind je op www.ecowerf.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 04 november 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Nieuwe blauwe pmd-zak

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: