Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Onthaalouders gezocht!

Heb je een groot hart voor de allerkleinsten? Wil je hen de eerste stapjes in de wereld helpen zetten? En doe je dat liefst in jouw (t)huis? Word onthaalouder bij het sociaal huis van Tremelo!

Als onthaalouder vang je kindjes op in de warme huislijke sfeer van je eigen woning. Je staat vooral in voor de opvang van de allerkleinsten, van 0 tot 3 jaar, maar ook buitenschoolse kinderopvang tot 12 jaar is mogelijk. Je wordt ondersteund door de dienst onthaalouders van het sociaal huis. Zij nemen zo veel mogelijk de administratie van jou over.

Ook als je vragen hebt, bij twijfels of problemen staat de dienst voor je klaar. Omdat je als onthaalouder een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van een kindje tijdens de eerste levensjaren, zal een pedagogisch medewerker je hierin ondersteunen en adviseren. Je vindt ook steun bij de andere onthaalouders, die je zal leren kennen tijdens de opleidingen en uitstappen georganiseerd door het sociaal huis. Of misschien participeer je graag in een van de lerende netwerken die de dienst organiseert en waarin je samen met de andere onthaalouders kennis en ervaring uitwisselt.

Vergoeding en bijkomende voordelen

Je krijgt een degelijke onkostenvergoeding voor de opvang. De maandelijkse vergoeding is afhankelijk van het aantal kinderen en het aantal uur dat ze in de opvang blijven. In 2020 bedraagt deze onkostenvergoeding 12,71 euro per dag en per kindje dat een halve dag in de opvang verblijft, 21,19 euro als het een volledige dag betreft. Dit inkomen wordt niet beschouwd als beroepsinkomsten, waardoor je het kunt combineren met een ander inkomen zoals bijvoorbeeld de premie voor loopbaanonderbreking.

Als onthaalouder heb je geen werknemersstatuut, maar je geniet wel van een aantal voordelen. Zo zijn de inkomsten die je genereert met de opvang niet belast, bouw je pensioenrechten op en ben je sociaal verzekerd. Dit laatste houdt in dat je een uitkering krijgt als je ziek bent.

Je werkt bovendien thuis, waardoor je je werkdag zelf kunt organiseren. En als je dit wil kan je de opvang combineren met de zorg voor je eigen kinderen. Je bepaalt zelf wanneer je wil werken en wanneer je vakantie neemt.

Klinkt dit allemaal interessant maar sta je er liever niet alleen voor? Je kan ook samenwerken met een andere onthaalouder, thuis of op een aparte locatie.

Kijk alvast op de website www.ikwordonthaalouder.be of neem contact op met de dienst onthaalouders, 016 52 55 34, gezinsopvang@tremelo.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 november 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Onthaalouders gezocht

Openingsuren en contact

OCMW - Sociaal Huis Dienst onthaalouders

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: