Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verbod op vuurwerk in Vlaams-Brabant

De gouverneur van Vlaams-Brabant besliste om het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wensballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht zowel op privaat als op publiek domein in de hele provincie Vlaams-Brabant te verbieden vanaf vrijdag 20 november.

"Vuurwerk, kerstboomverbrandingen of het oplaten van wensballonnen, zijn activiteiten die mensen op de been brengen en samenscholingen kunnen veroorzaken. Het risico dat dit gebeurt en dat daarbij het coronavirus wordt verspreid en opnieuw opflakkert, moet absoluut worden vermeden", zegt gouverneur Jan Spooren. "Met je contactbubbel rond de vuurkorf in eigen tuin blijft wel toegelaten."

"Daarnaast stellen we ook elk jaar weer vast dat bij het afsteken van vuurwerk of soortgelijke activiteiten, mensen gewond geraken. Dit zet druk op de brandweer- en politiediensten, maar ook op de ziekenhuizen en zorgsector, die nu al zeer zwaar belast zijn. Het verbod zorgt ervoor dat er niet onnodig nog meer druk op de ziekenhuissector ontstaat", aldus de gouverneur.

Het verbod geldt vanaf vrijdag 20 november tot en met zondag 17 januari 2021.

Wist je dat het sinds 26 april 2019 niet meer mag om zelf vuurwerk af te steken? Het afsteken van vuurwerk kan je niet alleen een fikse boete opleveren, je kan er ook ernstige verwondingen door oplopen. Daarnaast zijn vuurwerkpiraten brandgevaarlijk, superongezond, duur en erg belastend voor de hulpdiensten en de dieren. Ook in onze gemeente is het al enkele jaren bij politiereglement verboden om feestvuurwerk af te steken en wensballonnen op te laten.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 november 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • vuurwerkverbod

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: