Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

Van 23 tot en met 29 november roepen we je opnieuw op om respect te tonen voor onze afvalophalers en recyclageparkwachters. Het hele jaar door trotseren zij weer en wind om ons afval aan huis op te halen of op de recyclageparken in te zamelen.

Helaas mogen de afvalophalers en recyclageparkwachters dit jaar, omwille van corona, geen fysieke cadeautjes in ontvangst nemen. En dat is jammer, want ze hebben de tekeningen en knutselwerkjes vorig jaar erg weten appreciëren.

Hoe kan jij onze ophalers en parkwachters toch (coronaveilig) in de bloemetjes zetten?

  • Maak een heuse stoepkrijttekening, dicht bij de plaats waar je afval wordt opgehaald.
  • Kleef de meest kleurrijke tekeningen op de afvalcontainers die worden geledigd. Je kan een eigen creatie maken, of deze tekening uitprinten en inkleuren.
  • Versier een raam dat uitkijkt op de straatkant met kleurrijke affiches en slingers.
  • Geef een groot applaus of zing een lied aan de ingang van jouw recyclagepark.

Je kan ook een foto van je tekening delen met #HouHetNet.

Surf zeker eens naar www.houhetnet.be en www.ecowerf.be. Houd in november ook de website en Facebook-pagina van EcoWerf in het oog. Daar kan je schone verhalen van afvalmedewerkers lezen.

Respect zit in kleine dingen

Met de vijfde editie van de Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter vragen we dankbaarheid en respect voor deze onmisbare mannen en vrouwen. Je dankbaarheid kan je het hele jaar door tonen door je afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden:

• Sorteer vooraf het afval als je naar het recyclagepark gaat. Volg ook de richtlijnen voor een vlot en (corona)veilig bezoek, die je kan nalezen op www.ecowerf.be

• Wacht niet tot net voor sluitingstijd om het recyclagepark te bezoeken. Ga liever wat vroeger zodat je rustig kan uitladen en raad vragen aan de parkwachter bij twijfel.

• Maak je afvalzak niet te zwaar en sluit hem steeds correct. Bied papier en karton aan in een gesloten kartonnen doos of bind het samen met natuurkoord.

• Bied je rolcontainer aan met het handvat naar de straatkant. Een containertje van 40 L zet je met de scharnierkant naar de straatkant.

• Zorg dat het deksel van de container dicht kan.

Meer tips om je afval correct aan te bieden vind je op www.houhetnet.be en www.ecowerf.be.  

Merci Vlaanderen!

Maar ook omgekeerd willen EcoWerf en de afvalmedewerkers jou bedanken: "Een welgemeende merci voor al het respect dat jullie de voorbije jaren toonden. Dat doet immers deugd! Samen zorgen we voor een warm en sociaal Vlaanderen, waar afval opnieuw materiaal wordt." De inwoners van de EcoWerf-regio mogen zich zelfs sorteerkampioen van Vlaanderen – en ver daarbuiten - noemen: met 92 kg restafval per persoon scoorden ze in 2018 veel beter dan het Vlaamse gemiddelde van 145 kg per persoon. Van de 400 kg afval die EcoWerf gemiddeld inzamelde per inwoner was 74% bestemd voor hergebruik, compostering of recyclage. Een mooi cijfer dat het resultaat is van de samenwerking tussen EcoWerf, haar gemeenten en steden en jij als inwoner.

De Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter is een initiatief van Interafval, VVSG, OVAM, Fost Plus, EcoWerf en alle andere Vlaamse afvalintercommunales.

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 november 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

Openingsuren en contact

Recyclagepark

adres
Tremelobaan 353118 Werchter
tel.
0800 97 0 97
Vandaag open van 09.00 - 16.00 uur
Morgen gesloten


Raadpleeg de feestdagenregeling op de website van Ecowerf.