Dit nieuwsbericht is niet actueel.

BE-Alert: laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een grote brand, overstroming of stroomonderbreking? Bij een noodsituatie vinden we het belangrijk dat we onze inwoners snel kunnen verwittigen. Daarom maakt gemeente Tremelo vanaf nu gebruik van BE-Alert, een alarmeringstool die je verwittigt bij een crisissituatie. Registreer je vandaag nog.

Dankzij BE-Alert, kan de burgemeester, de provinciegouverneur of het Nationaal Crisiscentrum een bericht uitsturen naar iedereen waarop de situatie een impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de correcte en nodige aanbevelingen. Een smartphone hebben is niet nodig. Zo kan je verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn.

Je kan een bericht van BE-Alert op twee manieren ontvangen. Zo kan er een alarm verzonden worden op basis van een adressenlijst. Door je in te schrijven, kom je automatisch in deze adressenlijst terecht. Wil je ook berichten ontvangen bij een noodsituatie in de omgeving van je werk? Dat kan. Zo kan je verschillende adressen en telefoonnummers registreren.

Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht uitgestuurd worden op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Zo word je ook ingelicht als je een dagje aan zee vertoeft of een weekend gaat hiken in de Ardennen. Handig toch?

Een verwittigd man is er twee waard. Schrijf je vandaag nog in op www.be-alert.be en laat je waarschuwen, waar je ook bent. Inschrijven is volledig gratis en neemt maar enkele minuten in beslag!

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 november 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • BE-Alert

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: