Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Is jouw situatie veranderd?

Dreig je als gevolg van de coronacrisis in financiële moeilijkheden te komen? Ga dan tijdig hierover een gesprek aan met je schuldeiser(s) en schaam je niet om het OCMW of andere hulpverleners te contacteren met je vragen en zorgen.

Hulpverlening door het OCMW wordt steeds voorafgegaan door een sociaal-financieel onderzoek. De maatschappelijk werker maakt een dossier op en een sociaal verslag. Het verslag bevat een voorstel van beslissing tot toekenning of weigering van steun. Het bijzonder comité voor de sociale dienst beslist welke hulp je krijgt. Uiterste discretie is verzekerd.

Bij toekenning van financiële steun wordt steeds de terugbetalingscapaciteit van de cliënt onderzocht. Afhankelijk van dit resultaat kan er overgegaan worden tot de terugvordering van
de verleende steun. Om huurders met huurachterstal te begeleiden en zo uithuiszettingen trachten te vermijden, kan het OCMW sinds 1 juni ook beroep doen op het Fonds ter Bestrijding
van Uithuiszettingen.

De crisis treft iedereen, maar sommigen zwaarder dan anderen. Is jouw situatie veranderd? Aarzel niet om aan te kloppen bij het OCMW-Sociaal Huis.

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 december 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • OCMW Sociaal Huis

Openingsuren en contact

OCMW - Sociaal Huis Sociale dienst

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.