Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kerststallentocht

In de kerstvakantie kan je een winterse kerstallentocht maken in Begijnendijk en Tremelo. Tussen 23 december en 3 januari valt er op elke plek iets te beleven! Zo vind je in Baal sterretjes om aan de boom te hangen, kan je in Tremelo een kaarsje branden en lees je in Ninde een prachtig kerstverhaal.

Het is bijna Kerstmis. De engel kondigt het aan! Ook al zullen we de geboorte van Jezus dit jaar anders dan anders vieren. Maar laten we niet verontrust zijn: de kern van Kerstmis blijft. Het is een feest van vrede, een feest van Christus die dicht bij de mensen komt.

Laat het vooral een feest van verbondenheid worden. Daarom roepen we jullie allemaal op om een kerststalletje voor het raam te zetten, of een schilderijtje of wandkleedje … of de tekening op te hangen die je in bijlage vindt. Laat de kinderen ze maar naar hartenlust inkleuren!

En waarom niet tijdens de kerstvakantie een tocht maken naar de kerken van onze 5 parochies van onze pastorale zone? Tijdens deze tocht kan je genieten van de mooi versierde straten en pleintjes en van de vele kersttaferelen die je voor de ramen ziet.  Dicht bij  de kerken staat de kerstboom en de kerststal je op te wachten. Wandel, fiets of ga in je bubbel per auto op een eigen gekozen moment eens langs. Maak er een sportieve en tegelijk ook spirituele uitdaging van. Op iedere plaats valt er iets te beleven!

Tussen 23 december en 3 januari vind je:

 • in Baal sterretjes om in de boom te hangen
 • in Betekom een mooie kerstkaart die je aan iemand kan schenken
 • in Begijnendijk Jordy en Robby. Breng voor deze figuurtjes een speeltje of een knuffel mee voor kindjes die niet zoveel speelgoed hebben.
 • in Tremelo een kaarsje om te branden. Je kan er een donatie voor Welzijnszorg doen.
 • in Ninde een mooi kerstverhaal dat je ter plekke kan lezen of mee naar huis kan nemen.

Op kerstavond 24 december zijn de kerken open tussen 20 en 21 uur. In Ninde speelt er Koen Van Damme mooie kerstmuziek op het orgel. Met kerstdag staan de kerkdeuren eveneens open tussen 14 uur en 16 uur. In Begijnendijk is dan opnieuw de organist van de partij.

Ga op pad met een glimlach op het gezicht en wens mekaar onderweg een Zalig Kerstfeest! Het kleine woordje ‘zalig’ betekent eigenlijk ‘Geluk van God’. Laten wij voor elkaar deze kerstwens in de mond nemen.

Er wordt telkens rekening gehouden met alle corona-veiligheidsmaatregelen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 18 december 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

 • Kerststallentocht

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

 • Maak vooraf een afspraak.
 • Draag een mondmasker.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
 • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
 • Betaal elektronisch.