Doe mee aan het bevolkingsonderzoek borstkanker

De mammobiel komt weer naar Tremelo en Baal. Van 4 tot 19 januari staat de mammobiel aan het gemeentehuis in Tremelo en van 20 januari tot 1 februari in Baal aan het Sociaal Huis. Vrouwen van 50 tot 69 jaar kunnen zich er gratis laten screenen op borstkanker. Onze collega's doen alvast mee, jij ook?

Het bevolkingsonderzoek Borstkanker spoort alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar ertoe aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Als borstkanker tijdig ontdekt wordt, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter.

Ook jonge vrouwen kunnen borstkanker krijgen. Maar het risico is veel kleiner. Ruim drie kwart van alle borstkankers komt voor bij vrouwen die ouder zijn dan 50.

Hoe deelnemen aan borstonderzoek?

In de maand januari staat de mammobiel in Tremelo en Baal. Laat je hier gratis screenen. Dat kan op twee manieren:

  1. Met de uitnodigingsbrief die je thuis ontvangt: Als je de voorbije twee jaar geen screeningsmammografie liet nemen, ontvang je een uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO). Die uitnodiging geldt als voorschrift voor een screeningsmammografie. De brief stelt je meteen ook een dag en uur voor een afspraak in de mammobiel voor. Handig, maar je kunt die afspraak uiteraard altijd wijzigen.

  2. Met een voorschrift van je (huis)arts.

Opgelet: ook dames uit Keerbergen en Rotselaar die dit jaar 69 worden of zijn geworden, zijn welkom bij de mammobiel in Tremelo. Dit omdat de mammobiel in 2020 niet meer naar Keerbergen of Rotselaar komt en men wil vermijden dat deze dames uit de boot vallen voor hun laatste screening.

Het onderzoek is volledig gratis als je bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten. Je betaalt dus ook geen remgeld. Je beslist zelf of je deelneemt of niet. Informeer je goed. Dan weet je wat het onderzoek inhoudt en wat de bedoeling ervan is.

Heb je vragen? Surf naar www.bevolkingsonderzoek.be of bel het Centrum voor Kankeropsporing op het gratis nummer 0800 60 160.

Dit artikel werd gepubliceerd op 22 december 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Openingsuren en contact

Overheidsopdrachten

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 37
fax
016 53 49 03
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.