Samenaankoop: regenwatertonnen

Onze zomers worden steeds warmer en droger. Om in tijden van droogte water te kunnen besparen, stapte Tremelo samen met andere gemeenten in het regenwatertonnenproject. Dankzij dit project kan je als inwoner via een samenaankoop voordelig investeren in het plaatsen van een regenwaterton.

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen waren genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst het hoofd te bieden.

Het regenwatertonnenproject biedt een laagdrempelige oplossing voor het opvangen van hemelwater. Inwoners kunnen via een samenaankoop voordelig investeren in het plaatsen van een bovengrondse (kunststof) regenwaterton. Aankopers van een regenwaterton kunnen ervoor kiezen om deze zelf te installeren, maar kunnen indien gewenst ook beroep doen op de arbeidersploegen van sociale werkgever IGO voor de levering en de plaatsing.

Interesse?

Heb je interesse in deze samenaankoop? Neem dan via dit invulformulier deel aan het project.

Het invullen van het formulier verbindt je niet tot een contract.

Beschik je niet over internet? Neem dan contact op met de dienst Omgeving.

Werkgroep

Om te beslissen welke firma’s de regenwatertonnen mogen aanleveren, wordt er een werkgroep samengesteld van inwoners uit de verschillende deelnemende gemeenten. Kan je je enkele keren vrij maken in de periode februari tot en met mei? En wil je actief online deel te nemen aan de werkgroep? Geef dit dan ook aan op het invulformulier. Je zal in februari gecontacteerd worden voor een eerste bijeenkomst van de werkgroep.

Samenaankoop stookolietanks

Om de kosten voor het verwijderen of opvullen van oude buitengebruikgestelde stookolietanks te drukken, organiseert onze gemeente ook een samenaankoop van stookolietanks. Lees er hier meer over.

Dit artikel werd gepubliceerd op 06 januari 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Samenaankoop regenwatertonnen

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 20
fax
016 52 09 90
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.