Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Regenwatertonnenproject

Onze zomers worden steeds warmer en droger. Om in tijden van droogte water te kunnen besparen, stapte Tremelo samen met andere gemeenten in het regenwatertonnenproject. Dankzij dit project kan je als inwoner via een samenaankoop voordelig investeren in het plaatsen van een regenwaterton.

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen waren genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst het hoofd te bieden.

Via een samenaankoop kan je voordelig investeren in het plaatsen van een bovengrondse (kunststof) regenwaterton. Je kan ervoor kiezen om deze zelf te installeren of beroep doen op de arbeidersploegen van sociale werkgever IGO voor de levering en de plaatsing..

Interesse?

Heb je interesse in deze samenaankoop? Neem dan, geheel vrijblijvend, deel via het invulformulier. Het invullen van het formulier verbindt je niet tot een contract. Beschik je niet over internet? Neem dan contact op met de dienst Omgeving.

Deelnemen aan de werkgroep

Voor elke samenaankoop wordt er een werkgroep samengesteld van inwoners uit de verschillende deelnemende gemeenten. Deze werkgroep beslist welk bedrijf de opdrachten mag uitvoeren.

Kan je je enkele keren vrijmaken in de periode februari tot mei en wens je actief online deel te nemen aan de werkgroep? Geef dit dan aan op het invulformulier. Je wordt in de loop van februari gecontacteerd voor een eerste bijeenkomst van de werkgroep.

Samenaankoop stookolietanks

Om de kosten voor het verwijderen of opvullen van oude buitengebruikgestelde stookolietanks te drukken, organiseert onze gemeente ook een samenaankoop van stookolietanks. Lees er hier meer over.

Dit artikel werd gepubliceerd op 06 januari 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Samenaankoop regenwatertonnen

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: