Persinfo - Aanplant eerste geboortebomen op 27/1

Via het Bomencharter engageert Tremelo zich om 1.500 tot 2.000 nieuwe bomen te planten tegen eind 2024. Met de aanplant van geboortebomen zet het lokaal bestuur verder in op een versterking van het groene karakter en het creëren van een gezonde leefomgeving waarin kinderen kunnen opgroeien.

Geboorteboom voor elke pasgeborene

Via het Bomencharter engageert Tremelo zich om 1.500 tot 2.000 nieuwe bomen te planten tegen eind 2024. Het Bomencharter vormt een instrument om meer bomen te bekomen in gans Vlaanderen. Op die manier staat het symbool voor de collectieve strijd die we voeren tegen de klimaatopwarming. 

Om het groene karakter in Tremelo te versterken, moedigt het lokaal bestuur ook haar inwoners aan om bomen te planten. Vorig jaar werden gratis inheemse geboortebomen aangeboden aan de ouders van elke pasgeborene in onze gemeente. Deze bomen werden door de ouders besteld via de samenaankoop van de 'Behaag je tuin' campagne van het Regionaal Landschap Noord Hageland.

Begin dit jaar hebben een 70-tal trotse gezinnen een inheemse geboorteboom ontvangen, die ze kunnen aanplanten in hun tuin. Daarnaast krijgen ongeveer 105 geboortebomen een thuis aan het terrein van de chirojongens in Baal. De aanplant zal bestaan uit Zwarte Els, Gewone Vogelkers en Wintereik. De bosrand zal bestaan uit 40 eenstijlige meidoorn, 20 Spaanse Aak, 50 haagbeuk en 40 stuks wilde appel.

"De eerste geboortebomen worden geplant op woensdag 27 januari om 9 uur aan het terrein van de Chirojongens Baal, Schaluinstraat 71a.

Boom zoekt grond

Ondanks deze prachtige initiatieven dienen we een tandje (of liever plantje) bij te steken. Aangezien er onvoldoende openbare ruimte beschikbaar is om alle geboortebomen aan te planten, doen we graag een oproep aan inwoners die een extra groen blaadje op hun grond wel zien zitten.  Wie een braakliggend en onbenut perceel in Tremelo heeft en dat graag wil (laten) bebossen, kan contact opnemen met de milieudienst.

Info:
Petra Vreys, schepen van leefmilieu, petra.vreys@tremelo.be, 0498 68 69 43
Clara Mertens, milieudienst, milieudienst@tremelo.be, 016 52 54 55

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 januari 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Tremelo boomt

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: