Boom zoekt grond

Samen met tal van andere gemeenten heeft Tremelo het ‘Bomencharter’ voor Vlaams-Brabant ondertekend. De gemeente streeft ernaar om tot 2.000 nieuwe bomen bij te planten in de periode 2019-2024. Kan jouw grond nog een extra groen blaadje gebruiken? Geef dan snel een seintje aan onze milieudienst!

Begin dit jaar hebben een 70-tal trotse gezinnen een inheemse geboorteboom ontvangen, die ze kunnen aanplanten in hun tuin. Daarnaast krijgen ongeveer 105 geboortebomen een thuis aan het terrein van de chirojongens in Baal. Ondanks deze prachtige initiatieven dienen we een tandje (of liever plantje) bij te steken.

Kan jouw grond nog een extra groen blaadje gebruiken?

Aangezien er onvoldoende openbare ruimte beschikbaar is om al deze bomen aan te planten, doen we graag een oproep aan inwoners die een extra groen blaadje op hun grond wel zien zitten. Heb jij een braakliggend en onbenut terrein in Tremelo dat je graag wil laten bebossen? Geef dan snel een seintje aan de milieudienst via milieudienst@tremelo.be of 016 52 54 55. Vermeld ook waar het perceel gelegen is (adres en/of kadastrale percelen) en hoe groot de te bebossen oppervlakte is.

Dit artikel werd gepubliceerd op 09 februari 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Boom zoekt grond.jpg

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.