Persinfo - Eerste vaccinatie in vaccinatiecentrum Rotselaar

Vandaag werden de eerste vaccinaties toegediend in het vaccinatiecentrum in Sportoase de Toren (Rotselaar). Van februari tot november 2021 worden hier alle meerderjarige inwoners van Rotselaar, Tremelo en Holsbeek ingeënt tegen het coronavirus.

Vandaag gingen de deuren van het vaccinatiecentrum in Rotselaar officieel open en zijn de eerste vaccinaties toegediend, waardoor het vaccinatieprogramma op schema zit. “De voorbije weken en maanden is hier hard gewerkt om van Sportoase de Toren een functioneel, aangenaam en goed bereikbaar vaccinatiecentrum te maken”, zegt burgemeester Bert De Wit.

De rest van de maand februari worden hier nog de zorgverleners uit Rotselaar, Tremelo en Holsbeek gevaccineerd. Vanaf maart zijn de andere inwoners aan de beurt, nadat ze van de Vlaamse overheid een uitnodiging ontvangen hebben. De maximale capaciteit ligt op 80 inentingen per uur.

Registreer je digitaal

Vanaf maart worden de uitnodigingen in verschillende fasen verstuurd. De uitnodiging komt per brief, maar wie op de website ‘Mijn Burgerprofiel’ (https://burgerprofiel.vlaanderen.be) zijn of haar e-mailadres toevoegt, (eBox activeren), krijgt de uitnodiging ook digitaal. Langs digitale weg ontvang je de uitnodiging sneller. In totaal zullen de komende maanden zo’n 23.000 meerderjarige inwoners uit de drie gemeenten in Rotselaar kunnen gevaccineerd worden.

Contacteer de huisarts bij vragen

Wie wanneer aan de beurt komt, hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. Je kunt niet kiezen welk vaccin je krijgt. Hoe dan ook zijn alle vaccins die toegediend worden, goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap en dus als veilig en voldoende werkzaam beschouwd. Heb je vragen of ben je niet zeker of jouw medische situatie het toelaat om gevaccineerd te worden? Aarzel dan niet om nu al contact op te nemen met jouw huisarts.


Foto:
An Vollon, tandarts in Werchter, kreeg vandaag het eerste prikje in het vaccinatiecentrum in Rotselaar.


Info:

Bert De Wit, burgemeester, burgemeester@tremelo.be, 0476 85 80 02
Nadia Gijsemans, communicatieverantwoordelijke, communicatie@tremelo.be, 016 52 54 20

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 februari 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Eerste vaccinatie in Rotselaar

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: