QVax: de nationale vaccinatiereservelijst

Op 6 april lanceerde de federale overheid het online platform QVax. Via QVax kan elke meerderjarige inwoner zich aanmelden om gecontacteerd te worden wanneer er coronavaccins over zijn op het einde van een vaccinatiedag. Deze registratie biedt echter geen garantie dat je opgeroepen zal worden.

Wens je je aan te melden voor deze vaccinatie-reservelijst? Volg dan onderstaande stappen:

  1. Schrijf je in op www.qvax.be met je rijksregisternummer. Vul ook jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in zodat je gecontacteerd kan worden bij een eventuele beschikbaarheid.
  2. Selecteer het vaccinatiecentrum in je buurt.
  3. Duid aan op welke dagen en dagdelen - ochtend, middag, avond - je beschikbaar bent in de komende week.

De registratie op de vaccinatiereservelijst biedt geen garantie dat je ook daadwerkelijk gecontacteerd wordt. Ons vaccinatiecentrum houdt zich namelijk aan de prioriteiten van de vaccinatiecampagne en door de hoge opkomst van genodigden beschikt het dagelijks over hooguit enkele restvaccins. Daarnaast kan je pas uitgenodigd worden via de reservelijst als ook de doelgroep waartoe je behoort officieel aan de beurt is. De oproep voor reservevaccinatie gebeurt immers niet in volgorde van aankomst op de lijst. 

Heb je je uitnodiging ontvangen via de normale weg? Dan vragen we je om jouw afspraak te bevestigen, te wijzigen of te annuleren.  Dat kan door te surfen naar www.laatjevaccineren.be of door te bellen naar het vaccinatiecentrum op het nummer 016 15 12 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 16 uur).

Met algemene vragen over de vaccinatiecampagne kan je terecht op het gratis infonummer 1700 of op de website www.laatjevaccineren.be.

Vragen over het vaccinatiecentrum? Dan kan je bellen naar het callcenter 016 15 12 12 (op werkdagen tussen 9 en 16 uur) of een mail sturen naar info@vaccinatierotselaar.be. Veelgestelde vragen vind je op www.vaccinatierotselaar.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 06 april 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • QVax

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.