Telefonische hulp bij invullen van belastingaangifte

Ook dit jaar blijven de kantoren van de Federale Overheidsdienst Financiën gesloten en vinden de gemeentelijke zitdagen niet plaats. Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Dan kan je vanaf mei telefonisch contact opnemen met de belastingdienst.

Hoe gaat FOD Financiën te werk?

Werd je in 2020 telefonisch geholpen met het invullen van de belastingbrief? Dan word je in april gecontacteerd door een medewerker van de Federale Overheidsdienst Financiën. Dat eerste contact dient alleen om een afspraak vast te leggen voor het invullen van de aangifte. De hulp bij het invullen van de aangifte zelf zal ook telefonisch plaatsvinden in de maanden mei en juni.

Werd je niet gebeld in april en/of heb je een aangifte ontvangen waarop het telefoonnummer voor afspraken vermeld staat? Dan kan je vanaf 5 mei zelf met de medewerkers van FOD Financiën contact opnemen om een afspraak te boeken. Het nummer dat je kan bellen, staat op de envelop van de papieren aangifte die je ontvangen hebt.

Vanaf 5 mei gaat de belastingdienst effectief van start met het invullen van de aangiften per telefoon.

Sociale dienst

Ook binnen de Sociale dienst kan je melden dat je problemen ondervindt met het invullen van je belastingaangifte. Een medewerker van de Sociale dienst neemt vervolgens contact op met de diensten in Leuven om een afspraak vast te leggen. Indien nodig, word je tijdens het invullen van de aangifte bijgestaan door een maatschappelijk assistente.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Raadpleeg www.financien.belgium.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 april 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Belastingaangifte

Openingsuren en contact

OCMW - Sociaal Huis Sociale dienst

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.