Damiaan Beweegt: het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt

Na een jaartje rust staat Damiaan Beweegt er dit jaar opnieuw. De swingende optredens, de Damiaanrun, het streepje cultuur,... moeten we nog een jaartje missen. Maar, net als Damiaan, slaan we ons ook door de moeilijkste tijden. Daarom zetten we dit jaar heel de maand mei ons beste beentje voor!

“Damiaan Beweegt”, dat is al meer dan 30 jaar hét leukste volksfeest van Tremelo. Op Hemelvaart zakt iedereen traditiegetrouw af naar de Damiaansite in Ninde om rond Damiaan te wandelen, te smullen én te feesten voor het goede doel.

De swingende optredens, de ‘vettige’ Damiaanrun, de geurende pannenkoeken, het gezellige marktje, het streepje cultuur, … we moeten het allemaal nog een jaartje missen. Daarom zal je dit jaar de hele maand mei kunnen deelnemen aan activiteiten onder de noemer van Damiaan Beweegt!

Van 1 tot en met 31 mei kan je aan het Damiaanmuseum starten voor:

 • Een leuke natuurwandeling van 6 km met een spannende en speelse
  speurtocht voor het hele gezin.
 • Een prachtige natuurwandeling van 12 km in de geboortestreek van Damiaan met een uitdagende Damiaanzoektocht. (Deze knappe zoektocht werd uitgewerkt door Ferm Baal en Ferm Buurt.)
 • Een boeiende buitenexpo ‘Zorg voor elkaar’. ‘Zorg voor elkaar’ verhaalt de zorg in woord en beeld. Van Damiaan tot Huize De Veuster en WZC Damiaan. Van 1873 tot vandaag.

Speur- en wandelzoektocht

Start je tocht iedere woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag tussen 11 en 17 uur in het Damiaanmuseum. Daar krijg je voor 5 euro deelname het zoektochtformulier én een ticketje voor het Damiaanmuseum, dat een jaar geldig blijft. Iedereen tot en met 12 jaar
doet gratis mee! De opbrengst gaat naar de educatieve werking van het Damiaanmuseum.
Breng na je tocht het ingevulde formulier binnen in het Damiaanmuseum of drop het in de brievenbus. Dan maak je kans op één van de mooie prijspakketten.

Buitenexpo

De buitenexpo kan je heel mei vrij bezoeken. De expo is een samenwerking van het Damiaanmuseum, Huize De Veuster, WZC Damiaan en Damiaanactie.

Damiaanorgelconcertjes

We ronden onze activiteiten tijdens het weekend van 5 en 6 juni af met enkele Damiaanorgelconcertjes in de kerk van de Heilige Damiaan van Molokaï in Ninde. We
trakteren er telkens tussen 14 en 16 uur op muziek die Damiaan en zijn mensen ook op hun eiland ten beste gaven.

Wens je meer informatie? Neem dan contact op met het Damiaanmuseum via 016 53 05 19 of info@damiaanmuseum.be. Je kan ook een kijkje nemen op de website.

Dit artikel werd gepubliceerd op 21 april 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

 • Damiaan Beweegt 2021

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

 • Maak vooraf een afspraak.
 • Draag een mondmasker.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
 • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
 • Betaal elektronisch.