Persinfo - Damiaan Beweegt: 'Zorg voor elkaar' op 30/4

Damiaan Beweegt! Het solidariteitsfestival dat iedereen beweegt. Dit jaar een hele maand lang. De boeiende buitenexpo 'Zorg voor elkaar' vormt het unieke startpunt van deze alternatieve editie. De persvoorstelling vindt plaats op vrijdag 30 april om 10 uur aan het Damiaanmuseum.

Damiaan Beweegt, dat is al meer dan 30 jaar hét leukste volksfeest van Tremelo. Op Hemelvaart zakt iedereen traditiegetrouw af naar de Damiaansite in Ninde om rond Damiaan te wandelen, te smullen én te feesten voor het goede doel. Na een jaartje 'verplichte rust' gaat het er dit jaar wat anders aan toe dan normaal. 

Damiaan Beweegt!

Dit jaar een hele maand lang!

Net als Damiaan, slaan we ons ook door de moeilijkste tijden. En daarom zetten we dit jaar heel de maand mei ons beste beentje voor.

Van 1 tot 31 mei kan je aan het Damiaanmuseum starten voor:

  • Een leuke natuurwandeling van 6 km met een spannende en speelse speurtocht voor het hele gezin.
  • Een prachtige natuurwandeling van 12 km in de geboortestreek van Damiaan met een uitdagende Damiaanzoektocht. Deze knappe zoektocht werd uitgewerkt door Ferm Baal en Ferm Buurt.
  • Een boeiende buitenexpo ‘Zorg voor elkaar’: ‘Zorg voor elkaar’ verhaalt de zorg in woord en beeld. Van Damiaan tot Huize De Veuster en WZC Damiaan. Van 1873 tot vandaag.

Meedoen kan door van woensdag tot en met zondag tussen 11u tot 18u jouw zoektocht af te halen in het Damiaanmuseum. Voor 5 euro deelname krijg je een leuke zoektocht, een bezoek aan het Damiaanmuseum (1 jaar geldig) én maak je kans op mooie prijspakketten. De opbrengst gaat naar de educatieve werking van het Damiaanmuseum.

Buitenexpo ‘Zorg voor elkaar’

Uniek startpunt van wandelingen tijdens alternatieve ‘Damiaan Beweegt’

Met de buitententoonstelling over ‘Zorg voor elkaar’ brengt de Damiaansite in Tremelo het verhaal van Damiaans werk op Molokaï tot vandaag op deze woonzorgcampus en in heel de wereld. Op 15 grote panelen kan je rond het standbeeld van ‘de handen van Damiaan’ in woord en beeld volgen hoe Damiaan, Huize De Veuster, WZC Damiaan en Damiaanactie van 1873 tot vandaag zorgen voor elkaar en anderen. De buitenexpo vormt het startpunt van het alternatieve aanbod van Damiaan Beweegt 2021 en kan je heel mei vrij bezoeken.

Damiaan orgelt

Openkerkdagen

We ronden onze sportieve activiteiten tijdens het weekend van 5  en 6 juni muzikaal af met enkele Damiaanorgelconcerten in de kerk van de H. Damiaan van Molokaï in Ninde.

Beluister de muziek die Damiaan samen met zijn mensen op Molokaï selecteerde om hun vieringen en festiviteiten op te luisteren. Velen onder hen waren zeer muzikaal. Zowel klassieke stukken als typisch Hawaïaanse melodieën komen aan bod. In de kerk is een prachtige kruisweg van Oscar De Clercq aanwezig naast een aantal kunstwerken die geïnspireerd zijn op leven en werk van Damiaan De Veuster. Een interessante brochure geeft de nodige uitleg over bouw en interieur.

Kom op zaterdag 5 en zondag 6 juni, telkens van 14 tot 16 uur, genieten van de prachtige klanken van het Pels-orgel en de virtuositeit van organist Koen Van Damme. De kerk zelf is het ganse weekend toegankelijk.

Persvoorstelling Damiaan Beweegt 2021

Op vrijdag 30 april om 10 uur stellen we op de Damiaansite het programma Damiaan Beweegt 2021 en de buitenexpo 'Zorg voor elkaar' voor aan de pers. Deze boeiende buitenexpo verhaalt de zorg in woord en beeld, van 1873 tot vandaag.

Damiaansite - Damiaanmuseum, Pater Damiaanstraat 37, Tremelo

Info:
Bert De Wit, burgemeester, burgemeester@tremelo.be, 0476 85 80 02
Pieter Geens, toerisme@tremelo.be, 016 52 54 44 

Dit artikel werd gepubliceerd op 21 april 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Damiaan Beweegt

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: