Persinfo - 10.000ste prik gezet in vaccinatiecentrum Rotselaar

In het vaccinatiecentrum Sportoase de Toren in Rotselaar werd woensdagochtend de 10.000ste prik gezet. In totaal kregen al 40% van de 18-plussers uit Holsbeek, Rotselaar en Tremelo hun eerste vaccin. Hiermee staat het vaccinatiecentrum in de top 5 van Vlaams-Brabant.

Gerda Vanparijs uit Holsbeek kreeg deze ochtend de 10.000ste prik in vaccinatiecentrum Rotselaar toegediend. In Vlaanderen worden vandaag voor het eerst 100.000 prikken op één dag gezet. Ter gelegenheid van deze mijlpaal was ook Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, samen met de drie burgemeesters aanwezig om Gerda feestelijk in de bloemen te zetten.

Gerda was aangenaam verrast met het fijne onthaal: "Ik ben blij dat ik gevaccineerd ben en kijk uit naar wat meer vrijheid in onze maatschappij. Dit vaccin geeft me toch wat extra moed. Het wordt een mooie moederdag!"

In totaal kregen al meer dan 13.000 mensen uit Holsbeek, Rotselaar en Tremelo een eerste prik met een coronavaccin toegediend, ruim 3.800 inwoners zijn zelfs volledig gevaccineerd. Dit brengt de vaccinatiegraad bij de volwassen bevolking op 40% voor de eerste prik en 13% voor de tweede prik. Voor de groep 65-plussers werd zelfs een vaccinatiegraad van 98% behaald, ruimschoots boven het streefdoel van 70%. Dit hoge cijfer is te danken aan de grote vaccinatiebereidheid in de drie aangesloten gemeenten en de inspanningen van het callcenter om inwoners proactief te contacteren.

Ondertussen hebben bijna alle 65-plussers hun uitnodiging ontvangen. Ook werden met de hulp van de huisartsen de eerste thuisvaccinaties toegediend. De vaccinatiecampagne komt nu in een stroomversnelling. De volgende weken verwachten we een sterke evolutie in de leeftijdscategorieën voor het eerste vaccin en komen heel wat mensen langs voor hun tweede prik.

Om het vaccinatiecentrum optimaal te laten werken, vragen we aan iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen, de voorgestelde datum te bevestigen, verplaatsen of eventueel te annuleren. Wie niet bevestigt, wordt achteraan de rij geplaatst om dan toch nog een vaccin te krijgen. Een weigering is definitief. Wie expliciet zijn vaccinatie weigert, ontvangt conform de wet op de privacy geen nieuwe uitnodiging. Het is wellicht iets waar weinig mensen bij stilstaan.


Foto:
Gerda Vanparijs kreeg niet alleen de 10.000ste prik in vaccinatiecentrum Rotselaar toegediend, maar ook bloemen overhandigd door Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn.


Info:

Bert De Wit, burgemeester, burgemeester@tremelo.be, 0476 85 80 02
Nadia Gijsemans, communicatieverantwoordelijke, communicatie@tremelo.be, 016 52 54 20

Dit artikel werd gepubliceerd op 05 mei 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • 10.000ste prik VC Rotselaar

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: