Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boekentips voor kinderen: Bieblo en Boekenzoeker

Op zoek naar een boek op maat van jouw kind? Het intuïtieve spel Bieblo geeft kinderen van 6 tot 11 boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Voor kinderen tot 18 jaar is er de gratis website Boekenzoeker. Boekenzoeker stelt jouw kind boeken voor op basis van leeftijd en thema.

Vindt jouw kind het ook soms moeilijk om een tof boek te vinden tussen al die boeken in de bib? Bieblo helpt graag een handje! De Bieblo-uil laat jouw kind spelenderwijs door afbeeldingen gaan die thema’s uitbeelden, zoals fantasie en dieren. Zo leert het hun interesses kennen. Na enkele minuten geeft Bieblo 8 aantrekkelijke covers, die ze makkelijk kunnen terugvinden in de bib en meteen kunnen uitlenen.

De gratis website Boekenzoeker, beheerd door Iedereen Leest, helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Boekenzoeker laat kinderen boeken vinden die hen aanspreken, maar doet hen ook genres en titels ontdekken waarmee ze minder of niet vertrouwd zijn. Op basis van categorieën en thema’s die hen interesseren, worden er boeken getipt.

Dit artikel werd gepubliceerd op 07 mei 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Bieblo

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
Kruisstraat 123120 Tremelo
tel.
016 52 54 73
e-mail
Vandaag open van 18.00 - 20.00 uur
Morgen open van 18.00 - 20.00 uur