Persinfo - Officiële opening Makkelijk Lezenplein op 29/5

Op zaterdag 29 mei wordt het gloednieuwe Makkelijk Lezenplein in de bibliotheek officieel geopend. Op dit gezellig pleintje vinden kinderen van 8 tot 14 jaar die niet graag lezen of lezen moeilijk vinden, makkelijker de weg naar leuk leesmateriaal.

Wat valt er te beleven op het Makkelijk Lezenplein?

Het Makkelijk Lezenplein biedt kinderen met dyslexie, kinderen die slechtziend zijn, kinderen die lezen niet leuk vinden of kinderen die tegen hun zin een boek moeten lezen voor school, de kans het leuke van boeken lezen te ontdekken. In dit gezellig hoekje, speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar, vind je e-boeken en e-readers, grootletterboeken, dyslexie-uitgaves, luisterboeken, een iPad met hoofdtelefoon en folders met praktische informatie.

De boeken in een dyslexie-uitgave staan samen met de AVI-boekjes voor kinderen ouder dan 9 jaar gegroepeerd, zodat ze niet meer verloren raken in het hele aanbod. Een gamma e-boeken en twee nieuwe e-readers laten kinderen kennismaken met deze manier van lezen. En dankzij Luisterpunt, de Vlaamse openbare bibliotheek voor kinderen met een leesbeperking, zijn alle titels van de Kinder- en Jeugdjury 2021 in grootletteruitgave aan onze collectie toegevoegd.

Alle boeken uit onze collectie, die terug te vinden zijn in Luisterpunt, hebben een trefwoord "anders lezen" gekregen en, nog belangrijker, een etiket op de rug van het boek. Hierdoor kunnen kinderen tijdens het bibbezoek met de klas, samen met hun klasgenootjes mee tussen de hippe en coole boeken kiezen. Zo is drempel direct lager en het enthousiasme veel groter. De boeken met dit etiket kunnen dankzij Luisterpuntbibliotheek en de gloednieuwe Anderslezen-app allemaal beluisterd worden. Op de iPad in de bib kunnen kinderen uittesten hoe een ingelezen Anderslezen-boek eruitziet en klinkt.

Els Dewolf, bibmedewerkster en bezielster van het Makkelijk Lezenplein: "Hoe meer mensen we bereiken, hoe meer kinderen het plezier van lezen ontdekken. Daarom organiseren we op dinsdag 1 juni een online lezing voor ouders, grootouders, leerkrachten en logopedisten. En ook het bibteam is klaar voor een nieuwe manier van denken bij het aankopen van boeken, met aandacht voor de uitgaves van een boek. Samen sterk, want iedereen kan lezen!"


Persmoment: Officiële opening Makkelijk Lezenplein

Zaterdag 29 mei om 9.30 uur
Bibliotheek Tremelo, Kruisstraat 12

Deze uitnodiging is strikt persoonlijk. De huidige coronamaatregelen laten ons niet toe een feestelijk programma te organiseren. De burgemeester en schepen van cultuur zullen het plein inhuldigen met een beperkt publiek van pers en aanwezige bezoekers.

Info:
Diane Willems, schepen van cultuur, diane.willems@tremelo.be, 0472 21 83 31
Els Dewolf, medewerker bibliotheek, bibliotheek@tremelo.be, 016 52 54 73

Dit artikel werd gepubliceerd op 26 mei 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Makkelijk Lezen Plein

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: