Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het Sven Nys Cycling Center blaast 5 kaarsjes uit. Vier de hele zomer mee!

Vijf jaar geleden opende het Sven Nys Cycling Center haar deuren. Sindsdien vonden meer dan 500.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de weg naar dit belevingscentrum. Deze verjaardag wordt gevierd met een hele reeks activiteiten en een streetart van Puncheur.

Verjaardag vieren met streetart en activiteiten

Bij een verjaardag hoort een cadeau. Het Sven Nys Cycling Center koos voor een cadeau waar de bezoekers nog lange tijd van zullen kunnen genieten. Een unieke schildering van de hand van Puncheur siert het belevingscentrum.

Om de vijfde verjaardag te vieren, valt er deze zomer bovendien veel te beleven op de flanken van de Balenberg.

Een greep uit het aanbod:

  • Schatten van Vlieg: doorlopend -  nieuwe gezinszoektocht
    Wrijf het zand uit je ogen, baan je een weg langs alle geheime plekjes van de Balenberg en ga samen met vlieg op zoek naar de cijfercode. Misschien zit er een aanwijzing in de trofeeënkast van Sven Nys? Of in de mouw van zijn kampioenentrui? Of – wie weet – aan de finishlijn van het veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys. Rep je naar het Sven Nys Cycling Center voor een spannende schattenjacht!
  • Ontdek het belevingscentrum en de Balenberg met gids: Open rondleiding - iedere zondag om 15 uur - duur ongeveer 1,5 uur
    Volg onze gidsen in het spoor van Sven en Thibau en ontdek alles over offroad fietsen. We starten in het belevingscentrum met leuke anekdotes en een interactieve rondleiding. Daarna verkennen we het terrein en de verschillende buitenparcours tijdens een korte wandeling rond het center. Gids gratis, enkel inkomtarief belevingscentrum te betalen.
  • Geo-cache: Vind jij de 4 caches op de Balenberg? Dan ontdek je de tip voor de bonus-cache! Geo-cache is vrij en gratis. Ontdek er alles over via www.geochaching.com.
  • After Work Rides: vrijdag 6 en 20 augustus – 17.30 uur
    Ontdek het Hageland tijdens een leuke afterwork ride! We fietsen in kleine groepjes een heuvelend parcours van 50 à 60 km. 
  • Grit! Gravel Fest: zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus
    Grit! Gravel Fest is er voor iedereen die de gravelwegen en onverharde paden in het Hageland wil ontdekken. We bieden iedereen de kans op een ongedwongen manier te proeven van deze  vernieuwende tak van de wielersport. Ook als je niet over een gravelbike beschikt, kan je deelnemen met een mountainbike of cyclocrossfiets. De focus van Yuzzu Gravel Series ligt op avontuur, vrijheid en plezier. 
  • Boomklimmen op zaterdag 8 augustus
    Kom zaterdag 8 augustus 2021 boomklimmen aan het Sven Nys Cycling Center.
    We hebben enkele hoge bomen uit - gerust met klimgrepen en routes uitgezet tot 10 meter hoog. Ideaal voor een stevige klim - sessie in gezonde boslucht. Reservering verplicht, mogelijk vanaf midden juli via www.bosk.be
  • ROB-vertelling: dinsdag 10 augustus - Bas Birker
    Geniet van een gratis voorstelling van stand-up comediant Bas Birker op de flank van de Balenberg. Vanaf 19 uur is iedereen welkom. Breng wel je eigen stoeltje mee of zet je met een dekentje op het gras en kom bij voorkeur met de fiets. De voorstelling start om 20 uur en duurt ongeveer een uur.  De voorstelling vindt plaats in open lucht.
  • Open-Fietsbieb: zaterdag 24 juli en 28 augustus
    Ken jij onze nieuwe Fietsbieb al? Hier leen je een kinderfietsje voor maar 20 euro per jaar. Kom gerust eens langs om te ontdekken hoe de Fietsbieb werkt en hoe je goedkoop een kinderfiets op maat van jouw kleine coureur kan uitlenen.
  • WK-roadshow: woensdag 25 augustus
    Wie zich het eerst over de finishlijn in Leuven trapt en de nieuwe wereldkampioen wielrennen wordt weten we op 25 en 26 september. Maar voor het zover is, doorkruist een andere karavaan onze provincie. De WK Roadshow dompelt je onder in de wereld van strakke koerstenues, geschoren benen en wereldkampioenen. En op 25 augustus staat die WK-Roadshow op de Balenberg!.
    In de Koersbus herbeleef je de hoogtepunten van 100 jaar WK wielrennen. Een tof museum op wielen. In de Mobiele Activatie Unit trap je je eigen WK-parcours op een virtual bike of beklim je tegen de tijd een iconische helling. Zet de beste tijd neer en win een prijs. Je krijgt hier ook een blik op de toekomst. Hoe ziet de koersfiets van morgen eruit? Welke materialen zorgen voor een revolutie in de wielersport? Kinderen wagen zich buiten aan het fietsbehendigheidsparcours voor kampioenen. En je kan ook een ruim gamma van aangepaste fietsen uitproberen, op maat van G-sporters.
  • Stoere bossporten op zaterdag 28 augustus
    Een hele dag vol avontuur: boomklimmen, bxm'en, boogschieten en een waterachtige verrassingsactiviteit. Reservering verplicht, mogelijk vanaf midden juli via www.bosk.be

Op www.visit-tremelo.be vind je meer informatie over de activiteiten en blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen aan dit zomerprogramma.

Dit artikel werd gepubliceerd op 21 juni 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Streetart Puncheur

Openingsuren en contact

Toerisme

adres
Werchtersebaan 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 44
fax
016 53 56 85
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: