Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het WK wielrennen komt naar Tremelo: hou rekening met de veiligheidsmaatregelen

Stilaan groeit de WK-koorts en kijken we uit naar de passages van de U23 en elite dames en mannen. We maken er samen een groots feest van! Voor de doortocht van de wedstrijdkaravaan gelden een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen.
Ongetwijfeld razen de renners en rensters op hoge snelheid door onze gemeente en duurt de passage maar enkele minuten. Toch moeten voor de doortocht van de wedstrijdkaravaan een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

Programma en parcours

De wegritten starten in Antwerpen met aankomst in Leuven. De renners komen vanuit Keerbergen onze gemeente binnen en rijden via de Kruisstraat en het rondpunt langs de Werchtersebaan naar Werchter.
 
 • Vrijdag 24 september
  Mannen U23: passage Tremelo rond 14.40 uur
  Parcours: Keerbergen > Nieuwstraat > Kruisstraat > rondpunt > Werchtersebaan > Werchter
 • Zaterdag 25 september
  Dames Elite: passage Tremelo rond 13.30 uur
  Parcours: Keerbergen > Kruisstraat > rondpunt > Werchtersebaan > Werchter
 • Zondag 26 september
  Mannen Elite: passage Tremelo rond 11.30 uur
  Parcours: Keerbergen > Kruisstraat > rondpunt > Werchtersebaan > Werchter

Het volledige programma vind je op de website van de organisatie: www.flanders2021.com

Bijzondere maatregelen

 • Het parcours wordt volledig verkeersvrij gemaakt vanaf twee uur voor passage tot na de doortocht van de renners wanneer de volgwagen met de groene vlag is voorbijgereden. Alle kruispunten en zijstraten worden afgesloten door nadars met C3-bord, verboden toegang voor iedere bestuurder.
 • Langs het volledige parcours geldt een parkeerverbod. Vanaf vrijdag 24 september om 12u00 tot zondag 26 september om 13u00 is het eveneens verboden te parkeren op de parkeerstroken in de Kruisstraat, vanaf het kruispunt met de Aldi tot het rondpunt, en in de Werchtersebaan, vanaf het rondpunt tot aan de Hooiveldweg.
 • Tot de aankomst van de wedstrijdkaravaan kan het gemotoriseerd vervoer gebruik maken van twee doorsteken: in de Kruisstraat (Niels Albert Store) aan het kruispunt met de Basdongenstraat en Guldensporenlaan, en aan het rondpunt in Werchter.
 • Er wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Guldensporenlaan vanaf het kruispunt met de Rwandadreef tot het kruispunt met de Villastraat in de richting van de Villastraat, en in de Rwandadreef vanaf het kruispunt met de Villastraat tot het kruispunt met de Guldensporenlaan in de richting van de Kruisstraat. Deze maatregel geldt op vrijdag 24 september van 10u30 tot 15u30, op zaterdag 25 september van 9u30 tot 14u30 en op zondag 26 september van 7u30 tot 12u30.
 • De regio Ninde is ook via de Honsdonkstraat vanuit Haacht bereikbaar. In de Honsdonkstraat, tussen het kruispunt met de Pater Damiaanstraat en de grens met Keerbergen, geldt tijdens het WK-weekend een snelheidsbeperking van 30 km per uur.
 • Aan het rondpunt in Tremelo bevinden zich bewaakte oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers.
 • Ook de dienstregeling van De Lijn is verstoord. Lees op www.delijn.be/wkwielrennen welke impact dit heeft op jouw lijnen.
 • De bibliotheek sluit op zaterdag een uurtje vroeger. De bib is dan open tot 11 uur.
 • De scholen sluiten op vrijdag 24 september een half uur later. De schoolpoorten gaan pas open om 15u30. De schoolbussen en de bussen van de buitenschoolse kinderopvang volgen deze maatregel.
 • Het recyclagepark van Tremelo opent op vrijdag 24 september pas om 16u00 (tot 19u30) en is op zaterdag 25 september gesloten.
 • We verwachten veel kijklustigen langs het parcours. Het dragen van een mondmasker blijft aanbevolen.

Hier vind je een overzicht van het volledige parcours, met oversteekplaatsen, omleidingen en doorsteken.

Randactiviteiten

Geniet van een hapje en een drankje op de WK-terrassen van onze lokale horeca en verenigingen én beleef de doortocht vanop de eerste rij! Meer informatie over de randactiviteiten vind je op www.visit-tremelo.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 september 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

 • WK wielrennen

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: