Rode Kruis Vlaanderen lanceert solidariteitsactie 'Helpen Helpt'

Met de solidariteitsactie 'Helpen Helpt' bieden Rode Kruis Vlaanderen en zusterorganisatie Croix-Rouge Belgique noodhulp aan de slachtoffers van de watersnood in ons land. Ook jij kan de handen uit de mouwen steken door een gift te storten of je aan te melden als vrijwilliger!

Financiële solidariteit

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je een gift storten. Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge Belgique gebruiken dit geld om concrete hulp te bieden in de getroffen steden en gemeenten.

Voor een giftbedrag vanaf € 40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Als vrijwilliger meehelpen

Alle helpende handen zijn welkom. Wie de vrijwilligers van de hulporganisatie de komende dagen en weken graag wil ondersteunen, kan zich aanmelden via crisisvrijwilligers.rodekruis.be. Je kan ingeschakeld worden voor het opruimen van puin, het schoonmaken van huizen, het bieden van een luisterend oor,…

Vertrek in elk geval niet zomaar naar de getroffen gebieden. Dit kan de reddingsacties van de hulpdiensten in gevaar brengen. Bovendien zijn vele wegen moeilijk berijdbaar.

Goederen doneren: goed idee?

Heel wat mensen willen hun steentje bijdragen door goederen te doneren en die solidariteit is hartverwarmend! Totdat de noden in kaart zijn gebracht, vragen we je om nog even te wachten met het schenken van goederen. Van zodra duidelijk is aan welke goederen nood is, brengen we je op de hoogte.

Meer informatie over deze nationale solidariteitsactie vind je op www.rodekruis.be/helpenhelpt/.

Dit artikel werd gepubliceerd op 19 juli 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Rode Kruis

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.