Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wat zie jij graag anders in het verkeer? Geef je mening via ‘all-for-zero.be’

Vind jij het gevaarlijk om te telefoneren achter het stuur? Zijn de verkeersboetes en -straffen te licht? Tot 30 september krijg je de kans om via het platform 'all-for-zero.be' je stem de laten horen over verkeersveiligheid. Neem deel en bouw mee aan een veiligere verkeersomgeving!

De laatste 20 jaar daalde het aantal verkeersdoden in ons land van 1.500 verkeersdoden in 2001 naar 640 doden in 2019. Om het aantal ongevallen en recidivisten in ons land verder te doen dalen, werd het platform All For Zero opgestart. Het platform is een initiatief van federaal minister Georges Gilkinet, FOD Mobiliteit en Vervoer en Vias institute. Op het burgerplatform kan je tot 30 september jouw gedacht kwijt kan over 3 grote verkeersveiligheidsthema’s:

  1. Samen op (de) weg: hoe kunnen we de openbare ruimte veiliger maken, rekening houdend met ieders behoeften?
  2. Risicogedrag: waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar?
  3. Controles, begeleiding en vorming: welke alternatieve maatregelen en sancties zijn gepast?

Je kan jouw mening geven aan de hand van een enquête en/of een deelname aan een burgerpanel. De burgerpanels zijn de tweede stap in het participatietraject, na de online enquête, en vinden plaats in de maand september. Zowel de input van de enquête als van de burgerpanels wordt gebruikt bij de opmaak van het federaal actieplan voor Verkeersveiligheid 2021-2024.

Het gezamenlijke doel is duidelijk: nul verkeersdoden in België. Meewerken aan deze verandering? Neem dan nu deel aan de enquête en/of schrijf je in voor een burgerpanel.

Meer informatie vind je op www.all-for-zero.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 28 juli 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Burgerplatform All For Zero

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: