naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tremelo, bijenvriendelijke gemeente?

Maak je tuin bijenvriendelijk en haal een bloemzaadzakje en de uitgebreide informatiefolder bij de milieudienst. Of meld je aan bij de werkgroep en help mee aan het bijenactieplan. Samen maken we van Tremelo een bijenvriendelijke gemeente.
Zonder bijen, geen lekkernijen

Bijen vervullen een erg belangrijke functie voor de biodiversiteit door het bestuiven landbouwgewassen, fruitteelten en wilde flora. De bijen hebben het echter steeds moeilijker om te overleven.
Je kan hen helpen door te zorgen voor bijenvriendelijke aanplantingen in de tuin of langs de gevel, een bloemenweide te zaaien, een bijenkastje of bijenhotel te plaatsen, dode planten met holle stengels of holle bomen te behouden, handmatig te wieden om ondergrondse nesten van bijen niet te vernietigen.

Of haal een bloemzaadzakje en de uitgebreide informatiefolder bij de milieudienst. Het zaaien van dit bloemenmengsel kan nog tot eind augustus.

Tremelo, bijenvriendelijke gemeente?

Opdat Tremelo erkend kan worden als bijenvriendelijke gemeente, wordt een werkgroep opgericht om een bijenactieplan uit te werken. Weet je veel van bijen en wil je de werkgroep ondersteunen? Meld je dan bij de milieudienst.

www.weekvandebij.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 27 mei 2018
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Week van de bij

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.