naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig & Vlot door Tremelo: Gemachtige opzichters, alledaagse superhelden

Gemachtigde opzichters zetten zich op vrijwillige basis in voor de veiligheid van onze kinderen. Zij vormen een belangrijk onderdeel in het actief verkeersveiligheidsbeleid in de schoolomgeving. Denk er misschien ook eens over na om zelf een alledaagse superheld te worden aan de schoolpoort?

Veel kinderen komen te voet of met de fiets naar school. Toch kiezen nog steeds teveel ouders ook voor de auto omdat ze de schoolomgeving niet verkeersveilig genoeg vinden. Zo wordt de schoolomgeving alleen maar nog onveiliger! Het gevolg is dat steeds meer kinderen met de auto worden gebracht. Een vicieuze cirkel...

Alledaagse superhelden

Gemachtigde opzichters zorgen ervoor dat de schoolomgeving een pak minder bedreigend wordt voor onze kinderen. Ze helpen hen met oversteken, om zo heelhuids de schoolpoort te bereiken. Zij doen dit vanuit hun burgerzin en bezorgdheid voor de gemeenschap.

Je kan hen herkennen aan hun reflecteren stopbordje C3, het fluohesje dat ze dragen en de driekleurige armband met de naam van de gemeente. Ook al mogen ze het verkeer niet regelen, toch zijn zij opgeleid om de nodige en correcte aanwijzingen te geven aan andere weggebruikers en het verkeer aan de oversteekplaats stil te leggen om voetgangers zonder kleerscheuren te laten oversteken.

Deze superhelden vormen een belangrijk onderdeel in het actief verkeersveiligheidsbeleid in de schoolomgeving en geven veel jonge fietsers en voetgangers de kans om veilig naar school te gaan. Hoe meer jonge weggebruikers zich zelfstandig in het verkeer begeven, hoe minder auto's zich in de schoolomgeving zullen bevinden. Het is de enige manier om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Schenk daarom bij de eerstvolgende gelegenheid de gemachtigde opzichter die voor jou het verkeer stillegt je mooiste glimlach of zeg een welgemeend dankjewel.

Komaan, waar wacht je op? 

Denk er misschien ook eens over na om zelf een alledaagse superheld te worden aan de schoolpoort bij jou in de buurt. Je krijgt een gratis opleiding van drie uur bij de provincie Vlaams-Brabant en een praktijkopleiding van een halve dag door onze lokale politie, plus het nodige materiaal en een attest. Daarna word je door de burgemeester officieel aangesteld als gemachtigd opzichter.  

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 maart 2018
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • CoverTremelo1804 (web)

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.