Samenaankoop: behaag je tuin met streekeigen planten

Zin om je tuin wat groener te maken? De vijf regionale landschappen van Vlaams-Brabant organiseren een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen voor je tuin. Zo krijg je tot 31 oktober de kans om aan interessante prijzen streekeigen plantgoed te bestellen.

Wat zit er in het aanbod?

Het aanbod is zeer divers. Zo kan je plantgoedpakketten bestellen voor een mooie gemengde haag, heg of houtkant langs je tuin. Genieten van je eigen bloesems en fruit? Dat kan met de hoogstambomen.

Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor knotwilgen en wilgenhutten. De klimaatboom is dan weer ideaal als je van je tuin een koele oase wil maken tijdens een hete en droge zomer.

Waarom kiezen voor streekeigen plantsoorten, gemengde pakketten en hoogstam(fruit)bomen?

Streekeigen planten hebben grotere overlevingskansen dan ingevoerde soorten. Hoe dat komt? Deze bomen en struiken zijn zeer goed aangepast aan de bodem en leefomstandigheden doordat ze al zeer lang in onze gebieden vertoeven.

Wil je graag weten waarom wij bewust kiezen voor gemengde haagpakketten? Of waarom de natuurwaarde van hoogstam(fruit)bomen zo belangrijk is? Surf dan zeker naar www.behaagjetuin.be, waar je meer informatie vindt over de pakketten en de boomsoorten.

Plaats je bestelling online tussen 1 september en 15 oktober. Het bestelde plantgoed haal je op zaterdag 4 december af op het gemeentelijk verdeelpunt.

Wens je ondersteuning en advies? Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je contact opnemen met je regionaal landschap via haag@rlnh.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 01 september 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Wilgenhut

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: